Basket Talk

Euroleague Countdown -1: Πρεμιέρα με γεμάτη την injury list των περισσότερων ομάδων. Οι σημαντικές απουσίες!

Euroleague Countdown -1: Πρεμιέρα με γεμάτη την injury list των περισσότερων ομάδων. Οι σημαντικές απουσίες!
Η Euroleague μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της και οι ομάδες ρίχνονται στη «μάχη» με γεμάτα απουσιολόγια. Ποιοι είναι οι άτυχοι για το ξεκίνημα της σεζόν;

Βρισκόμαστε προ των πυλών για την πρεμιέρα της Euroleague και αρκετοί είναι οι παίκτες που δεν θα περάσουν αυτή την… πύλη, αφού στάθηκαν αρκετά άτυχοι, τραυματίστηκαν και γέμισαν τα απουσιολόγια των προπονητών τους!  

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στις απουσίες του Άντονι Ράντολφ και του Τρέι Τόμπκινς που κρατούν από πέρσι, έρχεται να προστεθεί ο Αλμπέρτο Αμπάλδε με ενοχλήσεις στη γάμπα και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Όπως, άλλωστε ο Κάρολ που δεν ακολούθησε προετοιμασία παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ότι σταμάτησε το μπάσκετ.

Οι «μπλαουγκράνα», από την άλλη, θα μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του προσφάτως χειρουργημένου Αμπρίνες από το 2022, αφού θα επιστρέψει τον πρώτο μήνα του νέου έτους.  

Η Βιλερμπάν θα αγωνιστεί το πρώτο 20ήμερο χωρίς τον Πολ Λακόμπ που αποκόμισε πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού, αλλά και τον Ρέιμαρ Μόργκαν, του οποίου το ντεμπούτο θα παραταθεί εξαιτίας μυϊκού τραυματισμού στον δικέφαλο. Για αυτό το λόγο άλλωστε αποκτήθηκε ο Τζέιμς Γκιστ από την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Ανάλογη είναι και η αιτία της απουσίας του Τρόι Ντάνιελς από τις πρώτες αγωνιστικές για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο.  

Πέραν των παραπάνω, ο Τσάβι Πασκουάλ έχασε τον προοριζόμενο για ηγέτη της Ζενίτ, Σαμπάζ Νάπιερ, ο οποίος αποχώρησε από το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για το Σουπερ Καπ της VTB League πριν δύο εβδομάδες σοβαρά τραυματίας και θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα. Επίσης, για την πρεμιέρα δεν υπολογίζεται και ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου, Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Κάλεβ Ταλίν για τη VTB League.  

Η τύχη έπαιξε περίεργα παιχνίδια στην Άλμπα Βερολίνου, τα οποία καταλήγουν σε δυο… αστραγάλους! Εκτός μέχρι νεοτέρας βρίσκονται οι Κουμάντζε και Νίκιτς για τον λόγο που αναφέρθηκε, αλλά και ο Τίμαν που χτύπησε στη φιλική αναμέτρηση με την Παρί την 15η Σεπτεμβρίου.  

Στη Μακάμπι ο Άντε Ζίζιτς τραυματίστηκε πριν μία εβδομάδα και θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου με τον Γάλλο, Ματίας Λεσόρ, να παίρνει τη θέση του στο ρόστερ. Μέχρι τότε εκτός δράσης θα μείνει και ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Άαρον Ουάιτ, του Ερυθρού Αστέρα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα προετοιμασίας στο Μόναχο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η Μπάγερν, από την άλλη, ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ λαβωμένη και γεμάτη απουσίες… Η επιστροφή του Τσίπσερ που χειρουργήθηκε στο κεφάλι το καλοκαίρι είναι αδύνατη, ενώ οι Ραντόσεβιτς, Ομπστ, Σίλινγκ και Τζέντοβιτς, μαζί με τον ηγέτη τους Λούτσιτς δεν ακολούθησαν την ομάδα!

Νοκ άουτ για το επόμενο δεκαήμερο τέθηκε και ο Παούλιους Γιανκούνας, με  τον αρχηγό της Ζαλγκίρις να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη γάμπα.

Τέλος, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα, Μπασκόνια, ταξιδεύει στο ΣΕΦ χωρίς τον Πίτερς (πρόβλημα στο γόνατο) αλλά και τον ηγέτη της Ρόκας Γκιεντράιτις ο οποίος έπαθε βαρύ διάστρεμμα.  

Σταυρούλα Μουστακάτου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0