Basket Talk

EuroLeague Countdown -1: O παγκόσμιος χάρτης, η κυριαρχία των Αμερικάνων και η μειοψηφία των Ιταλών!

EuroLeague Countdown -1: O παγκόσμιος χάρτης, η κυριαρχία των Αμερικάνων και η μειοψηφία των Ιταλών!
Η Ευρωλίγκα αποδεικνύει πως δεν επενδύει μόνο σε ευρωπαϊκές λύσεις παικτών, αλλά η globalαγοραστική της λίστα βασίζεται σε Αμερικανούς παίκτες!
Σχετικά Άρθρα

Την Πέμπτη 30/9 είναι η προγραμματισμένη έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ, με τους λάτρεις της καλαθοσφαίρισης να μετράνε αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς! Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Γαλλία από τη Μονακό και ανοίγουν την αυλαία στις 20:00ενώ ο αγώνας μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές είναι αυτός που ξεχωρίζει στην πρώτη αγωνιστική ημέρα.
1500x500_1.jpg
Στη φετινή Ευρωλίγκα συμμετέχουν 18 ομάδες από 11 χώρες της Ευρώπης. Παίκτες από 37 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, είναι έτοιμοι να ριχτούν στην αγωνιστική μάχη και την διεκδίκηση του τίτλου. Τα «πολυεθνικά ρόστερ» είναι φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια επικρατεί σε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ! Οι ­-non European-παίκτες βρίσκονται σε πληθώρα και η παρουσία τους είναι αισθητή.

Ομάδα αριθμός εθνικοτήτων
1 Φενέρμπαχτσε 11
2 Ρεάλ Μαδρίτης 8
- Μπαρτσελόνα 8
4 Άλμπα Βερολίνου 7
- Μπάγερν Μονάχου 7
- ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7
- Ζαλγκίρις 7
8 Ολυμπιακός 6
- Αναντολού Εφές 6
- Μονακό 6
- Μπασκόνια 6
- Ούνικς Καζάν 6
13 Αρμάνι Μιλάνο 5
- Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 5
15 Παναθηναϊκός 4
- Ερυθρός Αστέρας 4
- Βιλερμπάν 4
18 Μακάμπι Τελ Αβίβ 3

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους πολυεθνής παίκτες, 11 στον αριθμό! Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας και είναι δεύτερες στον απολογισμό με 8 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ ΜπάγερνΤΣΣΚΑΖαλγκίρις και Άλμπα έχουν 7Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 6, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται χαμηλά με μόλις 4 εθνικότητες να περικλείουν το ρόστερ του και η Μακάμπι μόνη της στην τελευταία θέση με το Αμερικανικό στοιχείο να επικρατεί και το Ισραηλινό να πλαισιώνει!

Top 10 εθνικότητες
Εθνικότητα αριθμός παικτών
ΗΠΑ 77
Γάλλοι 22
Σέρβοι 21
Ρώσοι 19
Γερμανοί 17
Έλληνες 17
Λιθουανοί 14
Τούρκοι 11
Ισπανοί 10
Ιταλοί 10

Το Αμερικάνικο στοιχείο ξεχωρίσει εξόφθαλμα στις ομάδες της Ευρωλίγκας και είναι φυσιολογικό, καθώς το ταλέντο και η φυσική κατάσταση τους υπάρχει έντονο και αποτελεί μια χώρα «μπασκετομάνα»!  

Οι Γάλλοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 22 αθλητές, με τους πιο πολλούς παίκτες να αγωνίζονται στις Γαλλικές ομάδες (Βιλερμπάν, Μονακό). Όπως οι Γάλλοι έτσι και οι Σέρβοι βρίσκονται καρά πλειοψηφία στην Σέρβικη ομάδα της διοργάνωσης (Ερυθρός Αστέρας) με 9/21 παίκτες να αγωνίζονται στην πατρίδα τους!

Πέμπτοι αριθμητικά βρίσκονται οι Ρώσοι με 19 αθλητές. Να σημειωθεί πως Ρώσοι μπασκετμπολίστες αγωνίζονται ΜΟΝΟ σε Ρωσικές ομάδες, δηλαδή, ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟύνικς Καζάν και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης!

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις υψηλές θέσεις και οι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι στον αριθμό είναι 17, όσοι και οι ΓερμανοίΠαναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν την πλειοψηφία. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι τρείς! Ο Ντίνος Μήτογλου που μετακόμισε το καλοκαίρι από το τριφύλλι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Νικ Καλάθης που αποτελεί βασικό γρανάζι της Μπαρτσελόνα και ο Κώστας Αντετοκούνμπο που μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην, Γαλλική, Βιλερμπάν!

Την λίστα συμπληρώνουν οι Λιθουανοί, οι Τούρκοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί με τους δύο τελευταίους να έχουν τον ίδιο ακριβώς αριθμό αθλητών

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0