Basket Talk

Euroleague countdown -1: Θυμάσαι τι έκανες το 2000; Οι τρεις Έλληνες της πρώτης Ευρωλίγκα που συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ

Euroleague countdown -1: Θυμάσαι τι έκανες το 2000; Οι τρεις Έλληνες της πρώτης Ευρωλίγκα που συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ

Τρεις συν δύο παίκτες που αποδεικνύουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Σχετικά Άρθρα

Η Euroleague έχει συμπληρώσει αισίως 21 χρόνια ύπαρξης. Λίγο πριν την έναρξη της 22ης σεζόν της διοργάνωσης, το BN Sports έψαξε να βρει πόσοι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην πρώτη της χρονιά (2000-01) εξακολουθούν να παίζουν μπάσκετ και που, ανακαλύπτoντας ότι πρόκειται για ελληνική υπόθεση. Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά.

Δύο συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είχε καταγράψει στη διοργάνωση ο Κώστας Βασιλειάδης πριν από 21 χρόνια. Συνολικά στην Euroleague μέτρησε στρογγυλά 100 παιχνίδια με τον «δικέφαλο» του Βορρά, τη Μάλαγα, τον Ολυμπιακό, την Μπιλμπάο και την Αναντολού Εφές. Πλέον στα 35 του χρόνια αγωνίζεται στην άκρως ανταγωνιστική ACB με τη Μούρθια, στην οποία εντάχθηκε πέρσι, μετά τη θητεία του στο Κατάρ.

Συμπαίκτης του Βασιλειάδη τότε στον ΠΑΟΚ ήταν και ο γεννημένος στον Καναδά, Γιάννης Γιαννούλης, ο οποίος σε μόλις 8 ματς είχε σκοράρει 113 πόντους, χωρίς να επιχειρήσει ούτε ένα τρίποντο! Στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια έπαιξε ακόμα με τον Παναθηναϊκό (2001-02), τον Άρη (2006-07) και τον Πανιώνιο (2008-09). Μάλιστα με τους «πράσινους» κατέκτησε και το τρόπαιο. Παρότι σήμερα είναι 45 ετών (!) εξακολουθεί να υπηρετεί το αγαπημένο του άθλημα. Από πέρσι ανήκει στον Αιολικό Μυτιλήνης.

Ο τρίτος Έλληνας της λίστας μας είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος είχε ντεμπουτάρει στην νεοσύστατη τότε Euroleague με το Περιστέρι. Περνώντας μετέπειτα από ΑΕΚ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρούσι και Ολυμπιακό έφτασε τις 105 παρουσίες συνολικά, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους «ερυθρόλευκους» στην Κωνσταντινούπολη το 2012. Στα 40 του και συνεχίζει απτόητος, αφού πριν από μερικές μόλις εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόκτηση του από την Ερμιονίδα, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Ακόμα, μόλις χθες (28/09) έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει και ρόλο GM στους Δαναούς Άργους που αγωνίζονται στην Α2.


Μπόνους

Ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική Ισπανίας μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα κρεμάσει εντελώς τα μπασκετικά του παπούτσια του. Για την ώρα παραμένει ελεύθερος και δεν αποκλείεται να τον δούμε να αγωνίζεται κάπου, όπως συνέβη στα μέσα της περσινής σεζόν που εγκατέλειψε το NBA και επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, με την οποία είχε συμμετάσχει στην Euroleague και τη σεζόν 2000-01.

Σε παρόμοια φάση βρίσκεται και ο Ντέιβιντ Άντερσεν. Ο 41χρονος Αυστραλός, αναδείχθηκε τον περασμένο Ιούνιο πρωταθλητής με τη Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ στην NBL, αλλά για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Σε ότι αφορά την παρουσία του στην Euroleague αυτή έχει συνδεθεί περισσότερο με τη Βίρτους (τότε Κίντερ) Μπολόνια (2001-03) με την οποία έφτασε μέχρι την κορυφή το 2001, αλλά και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής άλλες δύο φορές (2006, 2008).



Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0