Basket Talk

Super Cup: Η πρώτη κούπα της σεζόν αναζητά κάτοχο στην Πάτρα

Super Cup: Η πρώτη κούπα της σεζόν αναζητά κάτοχο στην Πάτρα

Το πρώτο τρόπαιο για τη σεζόν 2021-22 κρίνεται την Κυριακή (21.00, ΕΡΤ3) στο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας.

Το πρώτο τρόπαιο για τη σεζόν 2021-22 θα παραδοθεί το βράδυ από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ στον αρχηγό Παναθηναϊκού ή Προμηθέα Πάτρας που θα μονομαχήσουν στον τελικό του Final-4 της διοργάνωσης.

Ήταν ωραία το Σάββατο στο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας. Ήταν εκεί και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της περσινής σεζόν, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο κόσμος στις εξέδρες μίας διοργάνωσης στην Ελλάδα.

Απόψε θα είναι ακόμη πιο όμορφα για τον νικητή του τελικού (21.00, ΕΡΤ 3) του Super Cup ένα τρόπαιο που θα διεκδικήσουν:

- Ο μόνιμος τα τελευταία χρόνια πρωταθλητής Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι μετά το περσινό νταμπλ, νίκησαν το Σάββατο στον ημιτελικό το Λαύριο και θέλουν τον μοναδικό τίτλο που λείπει από την πλούσια και γεμάτη συλλογή τους. Πέρυσι στην 1η διοργάνωση (αφού αυτή του 1986 ακόμη αναζητά… αναγνώριση από τον Άρη) έμειναν εκτός τελικού, φέτος έφτασαν στην πηγή.

- Ο επίσης μόνιμος τα τελευταία χρόνια σε τελικούς Προμηθέας Πάτρας. Οι… γηπεδούχοι του φετινού τελικού μετά την άνετη νίκη τους επί της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Σαββάτου θα δώσουν το παρόν σε 5ο τελικό από την άνοιξη του 2019 και μετά! Απουσία Ολυμπιακού έφτασαν στους τελικούς των πλέι-οφ της σεζόν 2018-19, στον τελικό του Κυπέλλου του 2019 και του 2020, στον τελικό του Super Cup το οποίο και κατέκτησαν το 2020 και τώρα θέλουν το back to back.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Γ.Πουρσανίδης ενώ θυμίζουμε στις 16.30 (ΕΡΤ 3) θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Λαύριο και ΑΕΚ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0