Basket Talk

Super Cup: «Σίφουνας» ο Προμηθέας, παρέσυρε την ΑΕΚ (88-71) και προκρίθηκε στον τελικό (video)

Super Cup: «Σίφουνας» ο Προμηθέας, παρέσυρε την ΑΕΚ (88-71) και προκρίθηκε στον τελικό (video)

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Περιστέρι θα έχει ο Προμηθέας Πάτρας που διέλυσε την κακή σε άμυνα και επίθεση ΑΕΚ.

Ένα εξάλεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό για τον Προμηθέα προκειμένου να μετατρέψει ένα ματς που μέχρι το ημίχρονο μύριζε… ντέρμπι σε περίπατο και να πάρει την πρόκριση στον κυριακάτικο τελικό του Super Cup όπου στις 21.00 θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό σε μία άτυπη επανάληψη του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο έχοντας ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο να εκμεταλλευτεί τις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ στη ρακέτα, χτύπησε την Ένωση εκεί που πονούσε. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο (42-39) όπου η ομάδα της Πάτρας είχε μεν συνεχώς το προβάδισμα αλλά η ΑΕΚ δεν την άφηνε να ξεφύγει, ο Προμηθέας πάτησε γκάζι. Αρχικά με τον Χαντ στη ρακέτα και στη συνέχεια με τους Ρογκαβόπουλο, Ρέι και Μάιλς να βομβαρδίζουν από την περιφέρεια ο Προμηθέας έχτισε επιμέρους 26-9 σε 6,5 αγωνιστικά λεπτά, εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (68-48) και “καθάρισε” τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.



Η ΑΕΚ στο διάστημα αυτό ήταν ασύνδετη αμυντικά, με αργές επιστροφές και μηδενική αλληλοκάλυψη, ενώ επιθετικά τα περίμενε όλα από τις ατομικές ενέργειες των Χάρις και Ανγκόλα κάτι που φυσικά δεν ήταν αρκετό.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Ρέι 19 (2), Γκάντι 4, Χαντ 15, Ρογκαβόπουλος 16 (1), Μάιλς 12 (3), Σβαρτς 4, Γκραντ 9, Αγραβάνης 4, Γκίκας, Γιαννόπουλος 5, Μπαζίνας, Τανούλης

ΑΕΚ: Χάρις 16 (4), Ανγκόλα 13 (1), Γέλοβατς 12 (1), Γκρίφιν 9 (1), Βαουλέτ 6, Κολόμ 5 (1), Μπόγρης 2, Φλιώνης 5, Πετρόπουλος 3 (1), Φιλιππάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0