Basket Talk

Σαχίν Γκούπτα: Ένας Ινδός... γκουρού εξελίσσει τους Τίμπεργουλβς και το ίδιο το ΝΒΑ!

Σαχίν Γκούπτα: Ένας Ινδός... γκουρού εξελίσσει τους Τίμπεργουλβς και το ίδιο το ΝΒΑ!
Ο Σαχίν Γκούπτα αναλαμβάνει τους Τίμπεργουλβς ως επικεφαλής επιχειρήσεων και... μεγαλώνει την άσημη Ινδία στον φαντασμαγορικό κόσμο του ΝΒΑ!

Σε μία κίνηση που σηματοδοτεί την ευρεία εξάπλωση του αθλητισμού προχωρούν οι Τίμπεργουλβς με την πρωτοβουλία να προωθήσουν τον Αντιπρόεδρο, Σαχίν Γκούπτα, ως νέο επικεφαλής των επιχειρήσεων. Το αξιοσημείωτο βρίσκεται στο γεγονός πως ο Γκούπτα θα αποτελέσει τον πρώτο Ινδό που καλείται να διευθύνει έναν οργανισμό μπάσκετ του ΝΒΑ!  

Όντας στη Μινεσότα για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς από το 2019, ο Γκούπτα μπορεί να γίνει το παράδειγμα για το πως ένας 36χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός του MIT, με πτυχίο υπολογιστών και MBA από το Standford Graduate school of Business αναμένεται να κυριαρχήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ. Όπως, άλλωστε, το κάνει τόσο καιρό… αθόρυβα και με σταθερά ανοδικά βήματα.  

Η ενασχόλησή του με τον μπασκετικό τομέα έθεσε τις βάσεις της ενώ εργαζόταν στο ESPN το 2006. Εκεί, δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε συνεργασία με τον Κρις Ράμσεϊ (γιο του θρυλικού τεχνικού Τζακ), κατά την οποία έδινε την ευκαιρία σε χρήστες να μπορούν να λειτουργήσουν ως general manager. Προκειμένου να την κάνει, μάλιστα και λίγο πιο… ελκυστική, την ονόμασε “NBA Trade Manager”.  

Παράλληλα, όμως, εντάχθηκε στον σύλλογο των Χιούστον Ρόκετς ως ειδικός σύμβουλος του GM, Ντάριλ Μόρεϊ για επτά συνεχόμενα χρόνια (2006-2013), όταν και… μετακόμισε στους 76ερς για να εκτελέσει χρέη γενικού διαχειριστή των επιχειρήσεων της ομάδας. Τελευταίος του σταθμός προτού καταλήξει στους Τίμπεργουλβς, ήταν εκείνος των Πίστονς (2018-19) όπου εργάστηκε ως βοηθός γενικού διευθυντή.  

Μάιος του 2019… ο Ινδός σύμβουλος γίνεται μέλος των «Λύκων» με σκοπό να βοηθήσει τόσο στο συλλογικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων με άλλες ομάδες του ΝΒΑ, όσο και στην κατηγορία των analytics που λαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη Λίγκα.  

Η αναγνώριση από τους συνεργάτες του είναι καθολική και άπαντες εκτιμούν τις κινήσεις του Γκούπτα για την ομάδα, έχοντας ντύσει στα χρώματά της ονόματα όπως εκείνα των Ντι Άντζελο Ράσελ, Μαλίκ Μπίσλεϊ, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ και Χουάν Ερνανγκόμεζ.  

Αυτή τη στιγμή ο Σαχίν Γκούπτα παρουσιάζεται έτοιμος να αναλάβει έναν ακόμη ρόλο προκειμένου να εξελίξει το κλαμπ της Μινεσότα και να ενισχύσει την συμβολή της… άσημης μπασκετικά Ινδίας, στα μεγαλοπρεπή σαλόνια του ΝΒΑ.  

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0