Basket Talk

Παναθηναϊκός – Λαύριο 74-61: Ολοταχώς για τον πρώτο τίτλο της σεζόν οι «πράσινοι» με σούπερ Οκάρο! (video)

Παναθηναϊκός – Λαύριο 74-61: Ολοταχώς για τον πρώτο τίτλο της σεζόν οι «πράσινοι» με σούπερ Οκάρο! (video)
O Παναθηναϊκός επικράτησε του Λαυρίου με 74-61 στο «Δημήτρης Τόφαλος» έχοντας κορυφαίο του παρκέ τον Οκάρο Ουάιτ και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν στον τελικό του Σούπερ Καπ!

Οι δύο φιναλίστ του περσινού Πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός και Λαύριο, τέθηκαν αντιμέτωποι στο πλαίσιο των ημιτελικών του Σούπερ Καπ, με τους τυπικά γηπεδούχους να επικρατούν με 74-61 και να προκρίνονται στον τελικό με την εξαιρετική εμφάνιση του Οκάρο Ουάιτ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παρουσιάστηκε μαχητική κυρίως στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας κορυφαίο τον Γκόινς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… μουδιασμένος στο παιχνίδι με το Λαύριο, όντας αρκετά άστοχος από τη γραμμή των 6.75 κατά την πρώτη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αρκετές φορές μπροστά στο σκορ με τη μεγαλύτερη διαφορά να σταματά στο +4 (10-14).

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» παρέμειναν κοντά, ενώ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με την εκπνοή του δεκαλέπτου (23-21) με τον Λευτέρη Ματζούκα να κάνει μία καλή άμυνα και αμέσως μετά να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ.


Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Πρίφτη πάτησαν «γκάζι», με αποτέλεσμα να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +17 (46-29) και τον Ουάιτ να μετρά 15 πόντους.

Μετά την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια δυναμική. Με το σκορ στο 47-31 ο Φλόιντ πάτησε σταθερά στο παρκέ και πραγματοποίησε ένα θεαματικό μπλοκ στον Λιούις. Μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Εκεί, η σύνθεση του Λαυρίου έβγαλε πείσμα και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του μειώνοντας αρκετά τη διαφορά, με τον νεαρό Νικολαΐδη και τον Γκόινς να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο στο παρκέ.


Το -17, έφτασε έως και το -3 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου (53-50), όπου το «τριφύλλι» σταθερά διατηρούσε το προβάδισμα, το οποίο κατάφερε και να διευρύνει ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα με σκορ 74-61.


Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν για να προσθέσουν τον μοναδικό τίτλο που τους λείπει. Θυμίζουμε πως πέρσι ηττήθηκαν στον ημιτελικό από το Περιστέρι και είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια.


Τα δεκάλεπτα
: 23-21, 46-29, 53-46, 74-61

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 12 (3),Παπαπέτρου 7 (1), Γουάιτ 23 , Φλόιντ 7, Σαντ Ρος 7, Μέικον 8 (0/4 τρίποντα), Παπαγιάννης 2, Μποχωρίδης, Κασελάκης 2 , Νέντοβιτς 3 (1), Μαντζούκας 3.
Λαύριο (Σερέλης): Λιούις 6, Κάρτερ 2 , Μουράτος 5, Κακλαμανάκης 6, Γκόινς 14 (4/5 τρίποντα), Νικολαΐδης 5 (1), Σμιθ 17, Αμίνου 6, Γερομιχαλός.

Σταυρούλα Μουστακάτου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0