Basket Talk

Μπάσκετ παντού! Από αεροδρόμιο και φυλακή μέχρι σε εκκλησία και αεροπλανοφόρο (video)

Μπάσκετ παντού! Από αεροδρόμιο και φυλακή μέχρι σε εκκλησία και αεροπλανοφόρο (video)
Ένας αγώνας μπάσκετ για να διεξαχθεί δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεται απαραίτητα ένα έτοιμο γήπεδο αλλά όταν «οργιάζει» η φαντασία μπορεί να αποδειχθεί το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό και να πάρει σάρκα και οστά στα πιο απίθανα μέρη.
Σχετικά Άρθρα

Το ΝΒΑ έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να διεξαχθεί αγώνας του πρωταθλήματος σε ανοιχτό γήπεδο μέσα στην ερχόμενη σεζόν, ώστε να δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό προϊόν στον κόσμο και να κάνει τη διαφορά για ακόμη μία φορά.

Φυσικά αυτή η σκέψη δεν είναι κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν και λαμβάνοντας υπόψη την απήχηση που γνώρισαν τέτοιου είδους αγώνες σε διάφορα περίεργα και συνάμα εντυπωσιακά μέρη απ' όλο τον κόσμο, «ιντριγκάρει» τον Άνταμ Σίλβερ να το βάλει ξανά στο πρόγραμμα του ΝΒΑ.

kings_1.jpg

Το «ΒΝ Sports» ανέτρεξε στο παρελθόν και βρήκε 6 αγώνες μπάσκετ που διεξήχθησαν σε μέρη που μπορεί να μην φαντάζει καν ο νους του ανθρώπου και συγκέντρωσαν θετικά σχόλια.

Σε αεριπλανοφόρο το Νοrth Carolina - Michigan (NCAA)

Το κολεγιακό πρωτάθλημα (NCAA) αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και διαπρέπει για τις επιλογές του. Μία από αυτές ήταν ο αγώνας ανάμεσα στα κολέγια του North Carolina και του Michigan όταν αγωνίστηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 2011 μπροστά από 8.111 θεατές. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η τοποθεσία, καθώς χρειάστηκαν μπετόν και ατσάλι για να στήσουν ένα γήπεδο σε αεροπλανοφόρο αραγμένο στο ναυτικό σταθμό του Σαν Ντιέγκο.

Στο Radio City Music Hall το μικτή WNBA - Team USA

Ποιος θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί ένας αγώνας σε μία μουσική σκηνή που φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της όπερας. Κι όμως συνέβη στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη όπου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Madison Square Garden. Ένας χώρος που δεν προμηνύει τίποτα σε αθλητικό και όμως στήθηκε ένα γήπεδο, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις τους η ομάδα επίλεκτων από το WNBA και της Team USA γυναικών στις 5 Αυγούστου του 2004, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Γήπεδο σε εκκλησία

Ένα από τα πιο περίεργα μέρη που έχουν φιλοξενήσει αγώνες είναι μία εκκλησία στο Σικάγο, όπου η ίδρυσή της χρονολογείται το 1885, και έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για μία ομάδα. Με πρωτοβουλία της ΝΙΚΕ, φτιάχτηκαν υπερσύγχρονες αίθουσες το 2018 εντός της εκκλησίας των Θεοφανίων, όπως αποδυτήρια, γήπεδο και γυμναστήριο. Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να φέρει τους νέους κοντά στο άθλημα, ενώ στα αποκαλυπτήρια των εγκαταστάσεων έδωσε το παρών και ο άλλοτε θρύλος των Μπουλς, Σκότι Πίπεν.

Οι Σακραμέντο Κινγκς στις φυλακές

Οι Σακραμέντο Κινγκς μέσω του προγράμματος του ΝΒΑ,"Play For Justice", θέλησαν να δώσουν χαρά στους κρατούμενους των φυλακών, Folsom, στην Καλιφόρνια το 2019. Για την ακρίβεια ο προπονητής των «βασιλιάδων», Λουκ Ουόλτον και οι Τρέβορ Αρίζα και Μάρβιν Μπάγκλεϊ, μοιράστηκαν τα μυστικά του μπάσκετ μαζί τους αλλά και το εντυπωσιακό κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Για την ακρίβεια οι δύο παίκτες πήραν το ρόλο των προπονητών, ενώ ο Ουόλτον φόρεσε τα παπούτσια του και αγωνίστηκε. Στις "κερκίδες" βρέθηκαν περίπου 300 άτομα.

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Η «τρέλα» των αγώνων σε εξωτερικούς χώρους έφτασε μέχρι την Ευρώπη, όπου η Εuroleague πήρε το ρίσκο και διοργάνωσε έναν αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν την έναρξη της σεζόν 2017/2018. Το γήπεδο στήθηκε ανάμεσα σε δύο τερματικούς σταθμούς αεροδρομίου στο Μόναχο, κάτω από την γυάλινη οροφή του αεροδρομίου της πόλης.

Σε γήπεδο τένις το Φοίνξ Σανς - Ντένβερ Νάγκετς

Η πρώτη απόπειρα του ΝΒΑ σε εξωτερικό χώρο πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 2008, με τους Φοίνιξ Σανς και τους Ντένβερ Νάγκετς να είναι οι τυχεροί αυτής της εμπειρίας. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα επίδειξης και διεξήχθη στο Indian Wells Garden το οποίο βρίσκεται λίγο πιο έξω από την Καλιφόρνια. Το συγκεκριμένο γήπεδο φιλοξενεί αγώνες τένις και εκεί διεξάγονται ΑΤP τουρνουά. Η χωρητικότητά του φτάνει μέχρι και τις 16.000 θέσεις.



Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0