Basket Talk

Ουσία και θέαμα από τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 80-74 της Αναντολού Εφές (video)

Ουσία και θέαμα από τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 80-74 της Αναντολού Εφές (video)
Παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του ο Παναθηναϊκός. 
Ουσία και θέαμα προσέφερε ο Παναθηναϊκός στον τελικό του τουρνούα «Παύλος Γιαννακόπουλος», επικρατώντας με 80-74 της Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επέδειξε επιθετικό πλουραλισμό (σσ. πήρε σκορ από 11 παίκτες) στην μία πλευρά του παρκέ και σφιχτή άμυνα στην άλλη, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μέικον με 13 πόντους. 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που άφησε το χθεσινό (18/09) παιχνίδι με την Παρτιζάν, βγάζοντας όρεξη από το πρώτο λεπτό, παρά την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι στο σκορ προς το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο +13 (47-34), με buzzer beater τρίποντο του Ντάριλ Μέικον. 










Μετά την ανάπαυλα και μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, το «τριφύλλι» συνέχισε να προσφέρει θεαματικές φάσεις μπροστά και πίσω, όμως Φλόιντ και Πέρι φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ έκαστος και πέρασαν στον πάγκο. Κάπου εκεί η Εφές, που βρέθηκε πίσω μέχρι και με 16 πόντους (57-41), άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και μείωσε σε 59-54 στο 30'. 

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα στην τελευταία περίοδο και έφτασε μέχρι τη νίκη, μπροστά στους 8.000 οπαδούς του. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι έπαιξαν ξανά χωρίς Λάρκιν, Σίνγκλετον, Πλάις και Σίμον. Αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Ροντρίγκ Μπομπουά και Βασίλιε Μίτσιτς, με 17 πόντους έκαστος. Τα διαστήματα που οι δυο τους δεν βρίσκονταν όμως στο παρκέ, η επίδοση της Εφές έπεφτε αισθητά. 

Αυτή ήταν η πρόβα τζενεράλε του «τριφυλλιού» πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, που ξεκινούν με το Super Cup στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Ουάιτ 7, Φλόιντ 10, Νέντοβιτς 9, Έβανς 6, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 7.

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Μπομπουά 17, Σαϊμπίρ 6, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 2, Ιλιάσογλου, Γκαζί, Μοερμάν, Τουντσέρ 11, Μίσιτς 17, Άντερσον 9, Πετρούσεφ 5, Ντάνστον 7.


Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0