Basket Talk

Live Blog: Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον «δάσκαλο» Ίβκοβιτς

Live Blog: Το παγκόσμιο μπάσκετ αποχαιρετά τον «δάσκαλο» Ίβκοβιτς

Ο θρυλικός Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών και το «BN Sports» συγκεντρώνει όλες τις εκτός συνόρων αντιδράσεις για τον θάνατο του Σέρβου προπονητή.

Στις 6:50 το χάραμα (σσ. 7:50 ώρα Ελλάδας) έφυγε από τη ζωή μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο χώρο του μπάσκετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος πέρασε και ένα σεβαστό διάστημα της καριέρας του στην Ελλάδα, προπονώντας τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιαό. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον κουμπάρο του, Γκόραν Κάλινιτς, και η αιτία του θανάτου ήταν μια λοίμωξη στους πνεύμονες. 

Έκτοτε προσωπικότητες από τον χώρο, ομάδες και Ομοσπονδίες σπεύουν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο αυτό «δάσκαλο». Το BN Sports σας μεταφέρει όλες τις αντιδράσεις από το εξωτερικό. 

Ανανεώνεται συνεχώς...

Η αντίδραση της Σέρβικης Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μετά την είδηση για το χαμό της τεράστιας αυτής προσωπικότητας: «Ο διακεκριμένος τεχνικός της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας και ένας από τους καλύτερους προπονητές του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πέθανε στο Βελιγράδι σε ηλικία 78 ετών»

 


«Νωρίς σήμερα το πρωί η καρδιά ενός μεγάλου μπασκετικού πατέρα, του περιβόητου "Σταυροφόρου", ενός άνδρα του οποίου η μπασκετική κληρονομιά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, σταμάτησε να χτυπά», ανέφερε στο πολύ συγκινητικό της μήνυμα η Παρτιζάν


H FIBA ανέσυρε μια επικών διαστάσεων φωτογραφία, με τον Ντούντα προπονητή και παίκτες όπως τους Ζέλικο Ομπράνοβιτς, Ντράζεν Πέτροβιτς, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Βλάντε Ντίβατς από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1990 στην Αργεντινή, στο οποίο η Γουγκοσλαβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 



«Η Euroleague θρηνεί για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στέλνουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Ένας θρύλος της Euroleague. Αναπαύσου εν ειρήνη»
, ήταν το μήνυμα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.




«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για το θάνατο του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενός θρύλου του παιχνιδιού μας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε εκείνους τους παίκτες που είχαν την τύχη να προπονηθούν από τον Ντούντα»
, είπε η Ένωση Παικτών της Euroleague (ELPA)



«Αναπαύσου εν ειρήνη κόουτς Ντούντα. Σε ευχαριστώγια την ευκαιρία που μου έδωσες στο παρκέ. Αλλά πιο πολύ σε ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μου χάρισες έξω από το γήπεδο. Θα λείψεις σε όλους μας θρύλε. Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά σου»
έγραψε ο πάντα ευγενικός Κάιλ Χάινς, που συνεργάστηκε με τον Ίβκοβιτς τη σεζόν 2011-12 στον Ολυμπιακό και κατέκτησαν μαζί το τρόπαιο της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη


«Έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους. Σας ευχαριστώ αιώνια για όλα τα μαθήματα, τις συμβουλές και την ανιδιοτελή υποστήριξη και φιλία. Είθε τα ύψη του ουρανού να είναι εύκολα για εσάς. Αναπαύσου εν ειρήνη» ανέφερε σε πρώτη φάση ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, για να ακολουθήσει συμπληρωματική ανάρτηση: «Χαμόγελο, γοητεία και ευγένεια - σπάνιες στιγμές όταν ήμασταν αντίπαλοι ... συνήθως κερδίζαμε μετάλλια μαζί».



Ως έναν από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές τον χαρακτήρισε η Μπάγερν Μονάχου



Ο Ερυθρός Αστέρας ανέφερε: «Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μακάρι να δοξάζεται αιώνια».



«H Αρμάνι Μιλάνο θρηνεί για τον θάνατο του θρυλικού προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς», έγραψε ενδεικτικά στο Twitter η ιταλική ομάδα.

Με τη σειρά της η Τουρκική Ομοσπονδία Μπάσκετ ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, του πρώην προπονητή της Αναντόλου Εφές και του θρυλικού αυτού ονόματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ευχόμαστε υπομονή σε όλη την κοινότητα του μπάσκετ και τους φιλάθλους».

Η Φενέρμπαχτσε σημείωσε: «Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι από τον ξαφνικό χαμό του θρύλου του ευρωπαϊκου μπάσκετ. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους του»


Το δικό της φόρο τιμής απέτισε και η Ζαλγκίρις Κάουνας.


«Ένας σπουδαίος αντίπαλος. Ένας σπουδαίος προπονητής. Ένας συγκλονιστικός χαρακτήρας. Θα μας λείψεις Ντούσαν Ίβκοβιτς» σημείωσε η Ιταλική Ομοσπονδία. 


«Σήμερα, σε ηλικία 78 ετών, ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πέθανε.. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας  εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», ανέφερε η ομάδα του «στρατού». 

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ένα από τα σπουδαιότερα μυαλά του μπάσκετ. Ο Γενικός Διεθυντής, Αλεξάντερ Τερκόβνι, ο Αθλητικός Διευθυντής, Μάνος Παπαδόπουλος και ο προπονητής, Τσάβι Πασκουάλ, μεταφέρουν προσωπικά τα συλλυπητήρια τους σε όλη την οικογένεια του Ντούσαν Ίβοκοβιτς» έγραψε στο Twitter η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 


«Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ. Πραγματικά έμπνευση και δάσκαλος για μένα. Ευχαριστώ για όλα θρύλε. Θα σε κρατώ για πάντα στις αναμνήσεις μου» διαμήνυσε ο Τσεντί Οσμάν. Ο Τούρκος φόργουορντ και ο Σέρβος τεχνικός συνεργάστην στην Αναντόλου Εφές από το 2014 έως και το 2016. 


«Λυπούμαστε βαθιά ακούγοντας για τον θάνατο ενός θρυλικού ονόματος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος υπηρέτησε ως προπονητής της Αναντόλου Εφές για δύο σεζόν, του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», σημείωσε ο τουρκικός σύλλογος, που αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό στην μακρά διαδρομή του Ντούντα


«Με βαθιά θλίψη έμαθα για τον θάνατο του πολύτιμου  Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος ήταν ο προπονητής μας για λίγο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους συγγενείς του. Λυπάμαι για την απώλειά σας», προσέθεσε ο Ντογκούς Μπαλμπάι. 



Τα συλλυπητήριά της έστειλε και η Μπασκόνια. 


Να αναπαυθεί εν ειρήνη ευχήθηκε η ACB. 


«Ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ πέθανε σήμερα… Η Μονακό στέλνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Αναπαύσου εν ειρήνη», σήμειωσε με ανάρτησή η νεοφώτιστη ομάδα της Euroleague


«Η Βαλένθια θρηνεί για τον χαμό του Ντούσαν Ίβκοβιτς, θρυλικού Σέρβου «δασκάλου». Τελευταία φορά μας επισκέφθηκε ήταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2011 στο αγώνα της Euroleague ως προπονητής του Ολυμπιακού. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ντούντα», έγραψαν οι «νυχτερίδες» ενθυμούμενες το τελευταίο τους συναπάντημα.


Η Μπαρτσελόνα έκανε λόγο για «σκληρή απώλεια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».


«Ο Ντούντα πέθανε και σήμερα είναι σίγουρα μια από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Αναμνήσεις έρχονται και είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσω. Ήμουν πολύ τυχερός που ο Ντούντα ήταν ο μέντοράς μου στο μπάσκετ και στη ζωή, καθώς και υποστηρικτής σε κάθε κατάσταση κρίσης. Ήμουν τυχερός που ήταν ένας ειλικρινής φίλος», δήλωσε ο γνωστός μάνατζερ Μίσκο Ραζνάτοβιτς


Σειρά πήτρε και η Ούνικς Καζάν«Σήμερα, στα 78 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους Ευρωπαίους προπονητές, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η Ούνικς εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους».


«Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρός της και το Διοικητικό της Συμβούλιο λυπούνται βαθύτατα για τον θάνατο του μυθικού Σέρβου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός θρύλου του μπάσκετ. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους του και σε όλους τους συλλόγους του», σημείωσε η «βασίλσσα».


«Ο κόσμος του μπάσκετ θρηνεί μετά το θάνατο του θρυλικού προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA το 2017. Ο Ντούντα ήταν ένας γίγαντας στο επάγγελμά του και διεκδίκησε επιτυχίεςως προπονητής της εθνικής ομάδας, αλλά και όσο  ήταν στο τιμόνι πολλών συλλόγων», ανέφερε η Παγκόσμια Ομοσπονδία

Η ανάρτηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ. 


Ο Τζαμόν Γκόρντον με τον Ντούντα, από την κοινή παρουσία τους στους «ερυθρόλευκους».




Βασιλική Καραμούζα


www.bnsports.gr




















Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0