Basket Talk

Σάσα Κάππος: To... πράσινο μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά ενός πρωταθλητή!

Σάσα Κάππος: To... πράσινο μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά ενός πρωταθλητή!
Ο Σάσα Κάππος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία CEBL στον Καναδά με τους Edmonton Stingers για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και φαίνεται ότι μπήκε από νωρίς στον δρόμο... των πρωταθλητών, όπως είχε κάνει και ο πατέρας του, Τομ Κάππος.
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει συνέχεια στην ιστορία της οικογένειας των Κάππος, καθώς ο άλλοτε παίκτης του Σπόρτιγκ και Παναθηναϊκού τις δεκαετίες 70' και  80' φαίνεται να έχει παραδώσει την «σκυτάλη» στον γιο του, Σάσα, ο οποίος δείχνει να έχει τον... μαγνήτη του πρωταθλητή.

Όμως πριν εστιάσουμε στον 23χρονο αθλητή των Edmonton Stringers και Κόροιβου Αμαλιάδας, θα χρειαστεί να ανατρέξουμε στο μακρινό 1979 όπου ο Ελληνοκαναδός, Τομ Κάππος άφησε την πατρίδα του για λογαριασμό του Σπόρτιγκ. Ένα χρόνο νωρίτερα αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την βοήθησε να κατακτήσει την έκτη θέση.

Η παρουσία του στην Ελλάδα σημαδεύτηκε από το πέρασμά του με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί να αποτέλεσε τον ρολίστα γκαρντ/φόργουορντ των «πράσινων», η βοήθειά του ήταν πολύτιμη. Αλησμόνητη παραμένει η εμφάνισή του (20 πόντοι) στον αγώνα μπαράζ στην Κέρκυρα απέναντι στον Άρη, χαρίζοντας το πρωτάθλημα του 1984. Παράλληλα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος (1983), ενώ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να επικρατήσει για πρώτη φορά της Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1983/84.

toooom.jpg

Ο Τομ Κάππος ζει μόνιμα πλέον στον Καναδά μαζί με την γυναίκα του Νάνσι και βλέπει ένα από τα πέντε παιδιά του να ακολουθεί τα βήματά του στο μπάσκετ. Γνωστή επιθυμία του είναι να δει τον Σάσα να αγωνίζεται στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο σκέλος έγινε πραγματικότητα, υπογράφοντας πέρυσι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπου συμμετείχε στην Α2 κατηγορία, όμως το όνειρο να τον δει με τη φανέλα της παλιάς του αγάπης φαίνεται να απέχει πολύ ακόμη.

kollegio.jpg

Ο Σάσα Κάππος αγωνίζεται σε διαφορετική θέση απ' ότι είχαμε συνηθίσει τον πατέρα του, καθώς το ύψος του (2.10 μέτρα) τον καθιστά αυτόματα ένα ψηλό κορμί απαραίτητο για τη φροντ λάιν. Αν και διανύει μόλις τα 24 του χρόνια, έχει προλάβει να χαρεί δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στον Καναδά με τη φανέλα των Edmonton Stingers. Στον τελικό των πλέι οφ η ομάδα του επικράτησε εύκολα με 101-65 των Niagara River Lions, ενώ στην κανονική περίοδο μετρούσε 13-1 νίκες.

Σε ολόκληρη τη σεζόν πάτησε το παρκέ 9 φορές, σημειώνοντας 3.3 πόντους και 2.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 9 λεπτά ανά αγώνα, ενώ ξεκίνησε στη βασική πεντάδα μόλις μία φορά. Την περσινή χρονιά είχε ακόμη μικρότερη συμμετοχή, αγωνιζόμενος σε 5 αγώνες. Οι λίγες ευκαιρίες δεν του στέρησαν το πρωτάθλημα και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Κόροιβο Αμαλιάδας (ανανέωσε πρόσφατα), ώστε να τελειώσει την δουλειά που άφησε την περσινή σεζόν στη μέση.

scasha_1.jpg

Για την ακρίβεια πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις 3 αγώνες στο πρωτάθλημα της Α2, πετυχαίνοντας 7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο μέχρι να διακοπεί, λόγω της πανδημίας. Όταν έγινε επανεκκίνηση στη δεύτερη κατηγορία η ομάδα της Αμαλιάδας αποφάσισε να αποχωρήσει, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον Σάσα Κάππος να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, όπως αυτά του Καναδά.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0