Basket Talk

Thanasty ψυχάρα, για πάντα... ελαφάρα!

Thanasty ψυχάρα, για πάντα... ελαφάρα!
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κέρδισε επάξια μία επέκταση στο συμβόλαιό του με τους Μπακς και συνεχίζει την πορεία της Thanasty!
Σχετικά Άρθρα

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συμφώνησε με τους Μιλγουόκι Μπακς την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη δυο χρόνια και βάζει τις βάσεις για τη συνέχεια της Thanasty! Ο μεγαλύτερος εκ των Αντετοκούνμπο, έπρεπε να «παλέψει» αρκετά, ώστε να αποχωριστεί τον τίτλο «αδερφός του Γιάννη» και ίσως αυτό να άργησε να έρθει, αυτή τη στιγμή όμως είναι η δικαίωσή του!  

Το 2014 και έχοντας ήδη μια σεζόν τον «Greek Freak» να αγωνίζεται με τους Μπακς, η επιλογή του στο Νο51 του draft από τους Νικς του έδωσε το πάτημα που χρειαζόταν, μετά την αναπτυξιακή λίγκα. Σίγουρα δεν είχε τις… δάφνες που προηγήθηκαν, ωστόσο βρισκόταν πλέον στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου! Έπρεπε ξανά να περιμένει… 

Η ομάδα της Νέας Υόρκης, προκειμένου να βρει τον ρυθμό που απαιτούσε το ΝΒΑ, τον κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο στην G-League, ως μέλος της θυγατρικής τους (Γουέστσεστερ Νικς), πριν του δώσουν την ευκαιρία τον Ιανουάριο του 2016, να παρουσιάσει στο παρκέ την έτερη φανέλα Αντετοκούνμπο με το Νο43.
 

Ένα νέο πάτημα… αυτή τη φορά «Ευρωπαϊκό», αφού ο Θανάσης μετέβη στην Ισπανία για λογαριασμό της Ανδόρρας. Ο ρόλος του ήταν κομβικός καθ’ όλη τη σεζόν, πόσο μάλλον στα πλέι-οφ όπου μέτρησε 12.7πόντους  και 4.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει τον Αντετοκούνμπο, προκειμένου να δώσει το κάτι παραπάνω (ειδικά) στην άμυνα του και να φέρει διαφορετικό… αέρα στο ΟΑΚΑ

Το βήμα της Ευρωλίγκας δεν τον φόβισε. Μάλιστα ήταν πολλές οι περιπτώσεις που ξεσήκωσε το κοινό βρισκόμενος στο παρκέ… δευτερόλεπτα. Έχοντας στο πλευρό του συμπαίκτες, όπως ο Νικ Καλάθης, «έχτισε» την αυτοπεποίθησή του και ταυτόχρονα τον τίτλο του «elevator», με το θεαματικό του ρεπορτόριο στο παρκέ. Καρφώματα, μεγαλοπρεπείς τάπες και μία ενέργεια ανεξάντλητη που περίσσευε για ολόκληρη την πεντάδα. 

1ba7bbfc-thanasis_pao_olympiacos.jpg

Οι φίλοι των πράσινων τον λάτρεψαν για το πάθος του και την αγωνιστικότητά του. Τον στήριξαν και στην Εθνική, όταν «μάγεψε» στο Παγκόσμιο της Κίνας. Τότε που έπαιζε με «μέσο τον Γιάννη»… Ή τουλάχιστον έτσι διαλαλούσαν ορισμένοι «αρμόδιοι»  και να του έδιναν το έναυσμα να τους διαψεύδει σε κάθε περίπτωση.  

Άλλωστε «αν πάρεις μία Ferrari, μετά από λίγο θα σου ζητάει βενζίνη». Σωστά; (Σωστά!).  

thanasis-out-710x401.jpg

Το 2019 άνοιξε για ακόμη μία φορά ο δρόμος του ΝΒΑ για τον Θανάση, αφού οι Μπακς του πρότειναν να αγωνιστεί ως δίδυμο με τον αδερφό του. Στα 27 του και με το όνειρο να μην έχει σβήσει, επέστρεψε για ένα διάστημα στη G-League και τους Γουισκόνσιν Χερντ, προτού ξεκινήσει η κοινή πορεία με τον «Greek Freak». 

Από τις κορυφαίες του στιγμές με τα «ελάφια», ήταν το παιχνίδι απέναντι στους Νικς, την ομάδα που τον επέλεξε στα draft. Ωστόσο, ο Θανάσης δεν χρειάζεται πολλά για να συνδεθεί ολόκληρο το Μιλγουόκι. Ο κόσμος των Μπακς τον λατρεύει γιατί αντιλαμβάνεται την διάθεση που βγαίνει στο παρκέ, είτε με συμμετοχή ενός λεπτού, είτε 40!
 

Η τύχη στο φετινό μεγαλείο των Μπακς δεν τον βοήθησε, όσον αφορά την τελική ευθεία… Μια επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού τον άφησε καθηλωμένο στον καναπέ του σπιτιού του να παρακολουθεί την επικράτηση με τους Σανς και τους πανηγυρισμούς του Γιάννη και των συμπαικτών του για το δαχτυλίδι!  

Μπορεί να «σκαρφίστηκε» το κόλπο με το τζιπ στην παρέλαση για να βρεθεί μακριά από τους υπόλοιπους και να έκανε το δικό του… πάρτυ, αλλά ο Thanasty θέλει να ζήσει εξ ολοκλήρου την εμπειρία του πρωταθλητή. Για αυτό μένει, για να επαναλάβει το επίτευγμα και να κερδίσει αυτό που μετά κόπων και… ιδρώτα παρουσιάζει στον μπασκετικό κόσμο

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0