Basket Talk

Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Με τη μαμά μου πουλούσαμε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος"

Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Αγκαλιά με τα δύο τρόπαια, αυτό του πρωταθλήματος και αυτό του MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεψε την παράσταση και τη συνέντευξη Τύπου μετά τον 6ο τελικό

Σχετικά Άρθρα

Ο Greek Freak αρχικά έστειλε την αγάπη και τα φιλιά του στον απόντα αδερφό του Θανάση και στη συνέχεια είπε σε ερώτηση για το αν περίμενε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο να είναι πρωταθλητής και MVP.

"Όχι φυσικά, όχι. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά. Δεν πίστευα ποτέ πως στα 26 μου θα παίζω στους τελικούς. Και μόνο που ήμουν στους τελικούς με έκανε χαρούμενο. Δεν περίμενα ποτέ πως στα 26 μου θα έχω αυτά τα τρόπαια" απάντησε.

Στη συνέχεια ο Greek Freak είπε πως «εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα" και πως "πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο" τονίζοντας: "Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής. Τις έβαλα όταν έπρεπε" είπε φορώντας το πιο πλατύ του χαμόγελο και πρόσθεσε:

λπίζω πως δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πριν από 8,5 χρόνια δεν ήξερα την επόμενη κίνησή μου. Με τη μαμά μου πουλούσαμε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους".

Αναφερόμενος στο ταξίδι του από τη φτώχεια στο ΝΒΑ είπε: "Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, τα έχω κάνει όλα. Δεν έπαιζα, ερχόμουν από τον πάγκο, είπα στη διοίκηση να με στείλει στην G-League όταν ήμουν 18 ετών. Έπαιξα ως πλέι μέικερ, μετά έγινα ηγέτης. Αυτό έπρεπε να κάνω και σήμερα: να τα κάνω όλα. Να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ, να κάνω box out, για τους ανθρώπους που με πίστεψαν" είπε και κατέληξε αναφερόμενος στους Bucks. "Δεν μπορούσα να φύγω από την πόλη. Υπήρχε μια δουλειά που έπρεπε να τελειώσει. Με εμπιστεύονται εδώ, το έκαναν ακόμα και όταν ήμασταν τελευταίοι. Θα ήταν εύκολο να πάω αλλού και να πάρω πρωταθλήματα, να πάω σε μια superteam. Όμως, αυτός είναι ο δύσκολος και ο σωστός δρόμος. Και τα καταφέραμε. Το κάναμε. Τα καταφέραμε φίλε".



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0