Basket Talk

Οι ευρωπαϊκές… περιπέτειες των τεσσάρων αδερφών Αντετοκούνμπο

Οι ευρωπαϊκές… περιπέτειες των τεσσάρων αδερφών Αντετοκούνμπο
Μετά τους Γιάννη, Θανάση, Άλεξ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο αναμένεται να καταγράψει τις πρώτες του εμπειρίες ως επαγγελματίας παίκτης ευρωπαϊκής ομάδας.
Σχετικά Άρθρα
Η Βιλερμπάν έκανε την έκπληξη φέρνοντας πίσω στην Ευρώπη τον Κώστα Αντετοκούνμπο, του οποίου το όνομα είχε «παίξει» στο μεταγραφικό ρεπορτάζ τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής Έλληνας, μετά τους Dallas Mavericks και τους Los Angeles Lakers, επιστρέφει στη «Γηραιά ήπειρο» για να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα, ακολουθώντας πιστά τα βήματα των Γιάννη, Θανάση και Άλεξ
 
Το «BN Sports» θυμίζει τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι αδερφοί Αντετοκούνμπο από το πέρασμα τους στα ευρωπαϊκά παρκέ…
 
Γιάννης Αντετοκούνμπο (Σαραγόσα)
Ο Greek Freak, που πρωταγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά τον Φιλαθλητικό είχε αποτελέσει τυπικά παίκτης της Σαραγόσα. Οι Ισπανοί, τη 17η Δεκεμβρίου του 2012 είχαν ανακοινώσει την απόκτηση των δικαιωμάτων του Γιάννη για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο ηγέτης των Bucks δεν αγωνίστηκε ποτέ στην κορυφαία Ευρωπαϊκή μπασκετική Λίγκα, καθώς το Milwaukee τον ενέταξε στο δυναμικό του μέσω του draft του 2013 αφού είχε πληρώσει στη Σαραγόσα το αντίτιμο της αποδέσμευσης του.
 
Θανάσης Αντετοκούνμπο (Ανδόρα, Παναθηναϊκός)
Μετά από 3 χρόνια σε Ανδόρα (2016-2017) και Παναθηναϊκό (2017-2019), ο Θανάσης συγκεντρώνει την πιο πλούσια παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μάλιστα, όντας παίκτης των «Πρασίνων» αναδείχτηκε νταμπλούχος Ελλάδας το 2019, πρωταθλητής το 2018, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο το πέρασμα του από την Ισπανία, αφού το 2017 είχε πάρει το βραβείο του πιο θεαματικού παίκτη της ACB.
 
Άλεξ Αντετοκούνμπο (Μούρθια)
Ο νεότερος Αντετοκούνμπο βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στην -επίσης ισπανική- Μούρθια. Ο 19χρονος forward έχει υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με το σύνολο του Σίτο Αλόνσο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόνο με τη θυγατρική ομάδα (Μούρθια Β) και μπήκε δύο φορές στη 12αδα της πρώτης ομάδας δίχως όμως να αγωνιστεί.
 
Κώστας Αντετοκούνμπο (Βιλερμπάν)
Η 60η επιλογή του draft του 2018, αποφάσισε να αφήσει το NBA και την Αμερική, αφού η επόμενη διετία θα τον βρει στη Jeep Élite με τα χρώματα της Βιλερμπάν. Ο Κώστας -που θα αντιμετωπίσει στη EuroLeague τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό- γίνεται ο πρώτος Αντετοκούνμπο που θα αγωνιστεί ως επαγγελματίας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκτός της ACB.
 
Πάνος Σταμούλης 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0