Basket Talk

Έλληνες με γαλλική φινέτσα: Από τον Τζανή Σταυρακόπουλο στον Κώστα Αντετοκούνμπο

Έλληνες με γαλλική φινέτσα: Από τον Τζανή Σταυρακόπουλο στον Κώστα Αντετοκούνμπο
Μεγαλώνει η λίστα των Ελλήνων παικτών που μετακομίζουν στη Γαλλία για χάρη του μπάσκετ.
Σχετικά Άρθρα
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποτελεί πλέον παίκτη της Βιλερμπάν και κάπως έτσι θα γίνει ο 7ος κατά σειρά Έλληνας που θα αγωνιστεί στην LNB.

Ο πρώτος που έπαιξε επί γαλλικού εδάφους δεν ήταν άλλος από τον Τζανή Σταυρακόπουλο, ο οποίος, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον Άρη (1996), δηλαδή τη σεζόν 1997-98, φόρεσε τη φανέλα της Λε Μαν. Στην ίδια ομάδα, περισσότερο από μία δεκαετία αργότερα (2010-11) αγωνίστηκε και ο Μιχάλης Κακιούζης. Την αμέσως επόμενη σεζόν (2011-12), Γάλλος για χάρη της Βιλερμπάν, έγινε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος. Σειρά, τη σεζόν 2012-13, πήρε ο Άγγελος Τσάμης, ο οποίος έπαιξε με τη φανέλα της Λιμόζ και μαζί κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Γαλλίας. Λίγα χρόνια αργότερα (2018-19) έφτασε η ώρα του Γιάννη Αθηναίου να αποκτήσει γαλλική φινέτσα με την Φος Προβάνς. Τέλος, τα μέσα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Γιάννης Κουζέλογλου άφησε τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη και μετακόμισε στη Γαλλία για να ενταχθεί στο ρόστερ της Ορτέζ. 

Ένα ακόμα κοινό που έχουν όλοι οι προαναφερθέντες, με εξαίρεση τον Τσάμη, που αυτό το διάστημα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική με τον ΑΟ Μυκόνου και τον Αντετοκούνμπο τζούνιορ που μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν φορέσει στην καριέρα τους τη φανέλα του Άρη. 

Μια αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον ομογενή Άγγελο Τσαγκαράκη, ο οποίος νοείται όμως για Γάλλος, μιας και επί σειρά ετών ήταν αρχηγός στην ομάδα 3on3 των «τρικολόρ». Στη χώρα μας έχει περάσει από τον Άρη Τρικάλων, την Κύμη και τον Ιωνικό Νίκαιας. 

Βασιλική Καραμούζα

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0