Basket Talk

Ντάριλ Μέικον: Ο μοναδικός παίκτης που μεταπήδησε απευθείας από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό την τελευταία 10ετία

Ντάριλ Μέικον: Ο μοναδικός παίκτης που μεταπήδησε απευθείας από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό την τελευταία 10ετία

Ο Ντάριλ Μέικον αποφάσισε να μην ανανεώσει με την ΑΕΚ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και το «BN Sports» σας θυμίζει τους αθλητές που έχουν κάνει το ίδιο δρομολόγιο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο τρίτος παίκτης την τελευταία δεκαετία, ο οποίος «υπηρετεί» αρχικά την φανέλα της «Ένωσης» και στην πορεία της καριέρας του συμφωνεί με τον Παναθηναϊκό. Όμως είναι ο μοναδικός αθλητής το ίδιο χρονικό διάστημα, όπου μεταπηδά απευθείας από την ΑΕΚ στους «πράσινους» και μόλις ο δεύτερος ξένος παίκτης στα χρονικά μετά τον Ιμπραήμ Κουτλουάι (2001-02).

Το αντίστροφο δρομολόγιο ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι αρκετά πιο συχνό φαινόμενο, με την ΑΕΚ να «ψωνίζει» παίκτες που είχαν «πράσινη» προϋπηρεσία. Κάποια από τα πολλά ονόματα είναι οι Γιόνας Ματσιούλις, Κιθ Λάνγκφορντ, Ματ Λοτζέσκι, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Το «BN Sports» σας παρουσιάζει αναλυτικά τους παίκτες που πέρασαν πρώτα από την ΑΕΚ τα τελευταία δέκα χρόνια και στην πορεία ο... δρόμος τους οδήγησε στην «αγκαλιά» του Παναθηναϊκού.

aek_1.jpg

Ντάριλ Μέικον


Ο 24χρονος γκαρντ εκτός το ότι βρίσκεται σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα και εξελίξιμη ηλικία, κατάφερε μόλις στην δεύτερη ευρωπαϊκή του περιπέτεια μετά την Γαλατάσαραϊ να εντυπωσιάσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ξεχωρίσει από το «κιτρινόμαυρο» σύνολο. Δείχνει να έχει κατανοήσει πλήρως το στυλ παιχνιδιού στη «Γηραιά Ήπειρο» και εκμεταλλευόμενος τις απουσίες αρκετών συμπαικτών του έγινε πρωταγωνιστής της «Ένωσης».

CHAMPIONS LEAGUE / Eʠ- ׁЏŋ ԅˠBɂ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Χάουαρντ Σαντ Ρος


Ο Ντάριλ Μέικον θα συναντήσει στην νέα του ομάδα ένα μέλος το οποίο έχει πρόσφατο και έντονο παρελθόν στην ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος σε κάτι περισσότερο από μία σεζόν κατάφερε να δεθεί ιδιαίτερα με τον σύλλογο και να αποτελέσει έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Τα βήματα εξέλιξής του ήταν σταθερά και γοργά, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς πριν τον Παναθηναϊκό πέρασε από την ΤΣΣΚΑ. Η ρωσική ομάδα μάλιστα είχε δαπανήσει μισό εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση προς την ΑΕΚ στα μισά της σεζόν 2019-20 για να τον κάνει δικό της!

bourou_1.jpg

Γιάννης Μπουρούσης


Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες με διαφορά δέκα χρόνων. Για την ακρίβεια ο Καρδιτσιώτης σέντερ μόλις άφησε την πόλη του για να ξεκινήσει το μεγάλο «ταξίδι» της καριέρας του συμφώνησε με την ΑΕΚ. Στα χρόνια που παρέμεινε στη "βασίλισσα" ανέβηκε «μπασκετικό» επίπεδο και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες ενόψει της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όταν αποφάσισε να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό το 2016 οι συνθήκες ήταν αρκετά διαφορετικές, καθώς τότε είχε καταξιωθεί σε έναν από τους κορυφαίους ψηλούς στην Ευρώπη. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το δεύτερο και τελευταίο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα αλλά και το Κύπελλο για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0