Basket Talk

Doris Burke: Η κραυγή μίας «βασίλισσας» στα media για το ανδροκρατούμενο ΝΒΑ

Doris Burke: Η κραυγή μίας «βασίλισσας» στα media για το ανδροκρατούμενο ΝΒΑ

Η επιλογή του Chauncey Billups ως νέου προπονητή των Portland Trail Blazers, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με την Doris Burke να παίρνει τη θέση μίας γυναίκας προς… γυναίκα!

«Αν πρέπει να αξιολογήσεις μία γυναίκα, αξιολόγησέ την με τα ίδια πρότυπα που αξιολογείς την αντίστοιχη υποψηφιότητα του άντρα»… Τάδε έφη η Doris Burke, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του “ESPN”, που στα 54 της χρόνια είναι μία «Βασίλισσα» στον... mediaκό κόσμο του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Η Doris αποτελεί την πρώτη γυναίκα που κλήθηκε ποτέ να μεταδώσει τελικούς ΝΒΑ. Πέραν αυτού, η όλη πορεία της την έχει καταστήσει ισάξια επαγγελματία με οποιονδήποτε συνάδελφό της.

Η εμπειρία της την οδηγεί στο να… αισθανθεί την αδικία που βίωσε η Becky Hammon, όταν μετά τα 7 χρόνια παρουσίας της ως βοηθός του Gregg Popovich στους San Antonio Spurs, είδε την πόρτα του «Head» να κλείνει άδοξα από τους Blazers!

H απορία της δικαιολογημένη και η αντίδρασή της αναμενόμενη. Το παρελθόν της Becky έφερε στο προσκήνιο προβλήματα «συμπάθειας» με τους παίκτες. Πώς αυτό μπορεί να συγκριθεί ή να μην παρακαμφθεί, όπως οι κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρει ο νυν προπονητής Chauncey Billups;

Είναι φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, όταν υπάρχει μία γυναίκα που περιμένει να ανταμειφθεί και να «αναρριχηθεί» στον ανδροκρατούμενο αθλητισμό. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αφορμή για να αποστείλει η Doris «πυρά» προς πάσα Portland κατεύθυνση, για θέματα marketing, αναμενόμενης επιλογής και εύκολης δικαιολογίας.

«Η τελική επιλογή ανήκει σε εκείνους όμως!». Όπως θα ανήκει και στο μέλλον, για τις επόμενες Becky που θα ζητήσουν… όσα αξίζουν… Καλύτερα να υπάρχει άλλη μία Burke που θα σταθεί ενάντια στη σιωπή και θα ανοίξει τον δρόμο στην τέχνη της εξαπάτησης!

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0