Basket Talk

Οι πιο ηχηρές απουσίες του Προολυμπιακού τουρνουά

Οι πιο ηχηρές απουσίες του Προολυμπιακού τουρνουά

Τουλάχιστον μία σημαντική απώλεια καταγράφει καθεμιά από τις «μεγάλες» ομάδες της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι μόνο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα παραταχθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά με σημαντικές απουσίες. Τόσο οι τραυματισμοί, όσο και η ανάγκη για… ξεκούραση μετά τις απαιτητικές σεζόν σε επίπεδο συλλόγων, έχουν αναγκάσει τις περισσότερες «μεγάλες» ομάδες της διοργάνωσης να αγωνιστούν δίχως τη συμβολή πολλών σημαντικών παικτών.

Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τα… απουσιολόγια των «υπερδυνάμεων» του Προολυμπιακού τουρνουά:

Καναδάς

ac1LbzQ1CUGJ4tevu5At2A.0.0.jpg

Ο Καναδάς, που θα αντιμετωπίσει και την Ελλάδα για λογαριασμό του ομώνυμου ομίλου, δεν θα έχει στη διάθεση του καθοριστικούς παίκτες όπως ο Jamal Murray (Denver Nuggets), o Tristan Thompson (Boston Celtics), o Dillon Brooks (Memphis Grizzlies), o Kelly Olynyk (Houston Rockets), και o άλλοτε center του Ολυμπιακού, Khem Birch (Toronto Raptors). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kevin Pangos, παρά την εξαιρετική του παρουσία με τη Zenit, δεν κλήθηκε καν στην προετοιμασία της ομάδας.

Ιταλία

FOSHAN, CHINA - AUGUST 31: #8 Danilo Gallinari of the Italy National Team reacts against the Philippines National Team during the 1st round of 2019 FIBA World Cup at GBA International Sports and Cultural Center on August 31, 2019 in Foshan, China.  (Photo by Zhong Zhi/Getty Images)

Ο Romeo Sacchetti δεν υπολογίζει στους Daniel Hackett (CSKA) -που αποφάσισε να κάνει επέμβαση στον αστράγαλο-, Luigi Datome (Olimpia Milano), Marco Belinelli (Virtus Bologna) -που δήλωσε κουρασμένος- αλλά και στον αντίπαλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Ανατολικούς Τελικούς του NBA, Danilo Gallinari (Atlanta Hawks).

Σερβία

1171311988.jpeg

Μετά τον MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, Nikola Jokic, η αποστολή των «πλάβι» δεν περιλαμβάνει τόσο τον forward της Bayern, Vladimir Lucic, όσο και τον περιφερειακό της Fener, Marco Guduric.

Τουρκία

unnamed_2.png

Χωρίς τον super star της Efes, Shane Larkin, θα παραταχθεί η γειτονική χώρα. Ο Αμερικανός -με τουρκικό διαβατήριο- τραυματίστηκε την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η τελική 12αδα της ομάδας του Orhun Ene, που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει αντίπαλο της εθνικής μας αφού βρίσκεται στο B’ Group του ομίλου της Βικτόρια.

Γερμανία

hi-res-8cd5530763aba0809825a4bb8f46f9c6_crop_north.jpg

Η τεράστια απουσία των Γερμανών ακούει στο όνομα Dennis Schröder. Ο guard των Los Angeles Lakers αγωνίστηκε κανονικά στα φιλικά, αλλά ακούγεται πως αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να μην καλύψει τη μεγάλη ασφάλεια σε περίπτωση τραυματισμού του.

Ρωσία

shved_russia.jpg

Το μυαλό στον… επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Khimki, έχει ο Alexey Shved που αποφάσισε να απέχει από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Ρωσίας

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0