Basket Talk

NBA re-draft 2013: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπαίκτης του... LeBron James

NBA re-draft 2013: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπαίκτης του... LeBron James

Πόσο διαφορετικό θα ήταν το NBA αν επιλέγαμε ξανά το draft του 2013 έχοντας δει το… μέλλον των παικτών;

Σχετικά Άρθρα

Η χρονιά του 2013 έμελλε να είναι σημαδιακή για το ελληνικό μπάσκετ, αφού στο ετήσιο draft της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας συμμετείχε το μεγαλύτερο ταλέντο που εξήγαγε ποτέ η χώρα μας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όντας στη 15η πιο προνομιούχο θέση, επιλέχθηκε από τους Milwaukee Bucks δίνοντας… σάρκα και οστά στο όνειρο του ΝΒΑ.

Ποια θα ήταν όμως η ομάδα του «Greek Freak» αν επαναλαμβάναμε σήμερα την διαδικασία επιλογής εκ του ασφαλούς; Δηλαδή γνωρίζοντας τις πραγματικές δυνατότητες και το πως θα εξελίσσονταν οι παίκτες εκείνου του draft με βάση τις πρώτες τρεις επιλογές;

1. Cleveland Cavaliers – Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Έλληνας forward είναι μακράν του δευτέρου ο καλύτερος παίκτης της συγκεκριμένης τάξης. Τα δύο διαδοχικά βραβεία MVP (2019, 2020), οι τρεις συμμετοχές στις καλύτερες αμυντικές πεντάδες αλλά και η εν γένει παρουσία του στο ΝΒΑ, φέρνουν τον Αντετοκούνμπο στην πρώτη θέση του draft, που άνηκε τότε στους Cleveland Cavaliers του Kyrie Irving και φυσικά λίγα χρόνια μετά του LeBron James


2. Orlando Magic – Rudy Gobert

Ο… στυλοβάτης της άμυνας του Quin Snyder δεν θα κατέληγε ποτέ στη Utah (μόλις 27o pick) αφού η μοναδική ικανότητα του να σκεπάζει τα καλάθια τον… μετακομίζει στο Orlando μέσω του δεύτερου pick. Δεν του έδωσαν τυχαία το παρατσούκλι «δέντρο».

 
3. Washington Wizards - CJ McCollum

Το ταίρι το Damian Lillard θα συνέθετε μια εξαιρετικά επικίνδυνη backcourt ως παίκτης της Washington μαζί με τους John Wall και Bradley Beal. Ο McCollum αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο σταθερές πηγές δημιουργίας και σκοραρίσματος στο NBA.

 
Οι Oladipo (No.2 - Magic), Adams (No.12 – Thunder), Porter Jr (No.3 – Wizards), Caldwell-Pope (No.8 - Pistons), Olynyk (No.13 – Mavericks), Hardaway Jr (No.24 – Knicks) και Covington, θα ήταν πιθανότατα μέλη της καλύτερης 10αδας, με τον τελευταίο να είναι αυτός που θα… έκλεβε την παράσταση αφού δεν τον είχε επιλέξει καμία ομάδα στο draft του 2013.

Παίκτες που θα βλέπαμε σε χαμηλότερες θέσεις θα ήταν σίγουρα το κορυφαίο bust -δηλαδή η μεγαλύτερη «πατάτα» στην ιστορία- που δεν είναι άλλος από τον Καναδό center Anthony Bennett (4,4 πόντοι και 3,1 ριμπάουντ σε 151 παιχνίδια), o Ουκρανός center Alex Len (Νο. 5) και ο Lucas Nogueira (Νο. 16) που συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του τη Βραζιλία, αφού ουδέποτε κατάφερε να πείσει στο ΝΒΑ αριθμώντας μόλις 3,2 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 141 αναμετρήσεις.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0