Basket Talk

Bucks: Άλλαξαν τακτική και «μπλόκαραν» τους Hawks

Bucks: Άλλαξαν τακτική και «μπλόκαραν» τους Hawks

Το παιχνίδι των Bucks απέναντι στους Hawks εξελίχθηκε όπως ακριβώς είχαν σχεδιάσει τα «ελάφια», που κατόρθωσαν τελικά να υπερασπιστούν την έδρα τους με τον καλύτερο τρόπο και να ισοφαρίσουν την σειρά στο 1-1.

Από το ξεκίνημα, κιόλας, του αγώνα η πεντάδα που παρουσίασε ο Budenholzer έκανε εμφανείς τις διαθέσεις της και πήρε το προβάδισμα, έχοντας καλή άμυνα και «χτυπώντας» εξαιρετικά στους αιφνιδιασμούς. Δυνατό τους σημείο που μεταφράζεται από την επιθυμία να…καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση «νίκη», ήταν οι δεύτερες ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του, έβγαλαν εις πέρας και με το παραπάνω την «αγγαρεία» τόσο των επιθετικών όσο και των αμυντικών  ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 47 «σκουπίδια» έναντι 34 των αντιπάλων τους. Από αυτά, τα 16 ήταν επιθετικά (με τους Hawks να έχουν 7) και το πρώτο να έρχεται μόλις στο 2-0.

Το στοιχείο αυτό, τους βοήθησε και να μην επηρεαστούν από τα λάθη που υπέπεσαν οι Bucks λόγω ενθουσιασμού. Κάθε χαμένο τρίποντο, κάθε μη αξιοποιημένη βολή μετουσιωνόταν σε μία δεύτερη – κατά μεγάλο ποσοστό επιτυχημένηευκαιρία για διεύρυνση της διαφοράς.

Η κατηγορία του τριπόντου βρισκόταν, επίσης, με το…μέρος του Milwaukee που βρήκε την δική του «λύτρωση» μέσα από 7 διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, οι Bucks είχαν το 4/4, με τους Hawks να ξεκινούν με 1/3 και να αντιμετωπίζουν τον κακό τους εαυτό, μέχρι και το τέλος του αγώνα. Ένα καλάθι για τρεις του Gallinari έφερε την ομάδα του στο -3, με τον Holiday να βάζει ξανά δύσκολα στον αντίπαλο με την άμεση απάντηση.

Το δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν και το πιο παραγωγικό για τους Bucks που είχαν το πάνω το χέρι στον αιφνιδιασμό και για μεγάλο διάστημα είχαν το αίσθημα της μοναχικότητας. Μιλώντας για αιφνιδιασμό οι πάσες του Γιάννη, τα τρεξίματα του Holiday, η ευστοχία του Connaughton και τα κλεψίματα είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυτη κυριαρχία τους (40-71, 2 λεπτά πριν το τέλος του δωδεκαλέπτου). Από την άλλη, οι Ηawks όταν επιχειρούσαν να τρέξουν έβρισκαν πάντα κάποιον μπροστά τους. Το επιθετικό «κρεσέντο» του συνόλου των Bucks δεν τους απέσπασε την προσοχή από τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Κάπως έτσι, ο Young βγήκε εκτός ρυθμού, έχοντας να αντιμετωπίσει ψηλά σχήματα (με Λόπεζ) και τον Holiday στο επιθετικό του παιχνίδι, ολοκληρώνοντας με 15 πόντους και 9λάθη(!). Κανένας από τους συμπαίκτες του δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κακή βραδιά τους και «συμβιβάστηκαν» με έναν διασυρμό στο Game 2 (125-91)…

Ο πάντοτε καθοριστικός παράγοντας του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε για ακόμη μία φορά το… βήμα που χρειάζονταν οι Bucks. Ο “Freak” θέλησε να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης και προσπάθησε να τα κάνει όλα! Οι υπερβολές στο παιχνίδι του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αντικαταστάθηκαν πολύ γρήγορα από την απαραίτητη ηρεμία και προσέφερε θέαμα και ουσία στην ομάδα και το κοινό του…Τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 25π., 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στην τέταρτη περίοδο και αφού το σκηνικό νίκης είχε ξεκαθαρίσει, «επιστρατεύθηκε» ο πάγκος των «ελαφιών» για να κρατήσει τελικά την διαφορά και να φτάσει στο 1-1.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0