Basket Talk

Προμηθέας Πάτρας - Περιστέρι: Ένα τσιγάρο... δρόμος (video)

Προμηθέας Πάτρας - Περιστέρι: Ένα τσιγάρο... δρόμος (video)
Αυτή την περίοδο ο Προμηθέας Πάτρας και το Περιστέρι βρίσκονται αντιμέτωποι στα play offs της Basket League αλλά δεν είναι λίγες οι φορές, όπου αθλητές έχουν μεταπηδήσει από τον έναν σύλλογο στον άλλον.
Σχετικά Άρθρα
Τα play offs της Basket League ξεκίνησαν και ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια του πρώτου γύρου είναι αυτό ανάμεσα στον Προμηθέα Πάτρας και το Περιστέρι. Αυτό αποδείχθηκε μόλις από το εναρκτήριο παιχνίδι, όπου η ομάδα των «δυτικών προαστίων» έσπασε την έδρα των Πατρινών με σκορ 83-66 και πλέον δίνει άλλο ενδιαφέρον στις επόμενες αναμετρήσεις.

Εκτός όμως από την αντιπαλότητα που επικρατεί μέσα στις τέσσερις γραμμές, οι δύο ομάδες έχουν κάποιο κοινό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι οι συμφωνίες κατά το παρελθόν για μεταγραφές παικτών τους και την μετακίνηση από την μία μπασκετική... στέγη στην άλλη, Αν και ο Προμηθέας βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις και η εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους έχει ανέβει επίπεδο και αυτό φαίνεται στην πράξη.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αθλητών όπου έχουν αφήσει την μία ομάδα για να μεταπηδήσουν στην άλλη και αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους.

Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας --> Περιστέρι)

Ο Χρήστος Σαλούστρος ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον... χορό των μεταγραφικών συμφωνιών ανάμεσα στους Πατρινούς και τους Περιστεριώτες. Ο Έλληνας φόργουορντ παρέμεινε για δύο σεζόν στην ομάδα του Μάκη Γιατρά. Ήταν από τους παίκτες με την πιο σταθερή απόδοση και εξελίχθηκε σε ένα πολύτιμο εργαλείο για τις εντυπωσιακές σεζόν του Προμηθέα. Πραγματοποίησε δύο γεμάτες σεζόν (2017-18,2018-19) τόσο σε Ελλάδα όσο και Ευρώπη και το καλοκαίρι του 2019 αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και να ενσωματωθεί στους "Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης". Παραμένει μέχρι και σήμερα στον σύλλογο, ενώ φέτος κάποιοι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω στο αγωνιστικό κομμάτι. Στην χθεσινή αναμέτρηση δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στην πρώην ομάδα του, καθώς σημείωσε σε 22 λεπτά μόλις 2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

CHAMPIONS LEAGUE / ЅщӔőɠ- щÁ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Μάρβιν Τζόουνς (Προμηθέας --> Περιστέρι)


Ακόμη ένας παίκτης που άφησε τον Προμηθέα για... χατίρι του Περιστερίου είναι ο Μάρβιν Τζόουνς. Ο Αμερικανός σέντερ αν και αγωνίστηκε μόλις σε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα και τρεις στο Εurocup, πρόλαβε να αφήσει καλές εντυπώσεις και να τον σημειώσει στο... μπλοκάκι του το Περιστέρι. Το περασμένο καλοκαίρι είπε το "ναι" στους Περιστεριώτες και ενίσχυσε την φροντ λαίν της ομάδας, δίχως όμως να κάνει την μεγάλη διαφορά και να την ωθήσει στην επόμενη φάση του BCL. Στο πρωτάθλημα είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, όπου σε 22 αγώνες έχει σημειώσει 8.9 πόντους και 7.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα, πετυχαίνοντας 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με αποτέλεσμα να «σπρώξει» την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην... φωτιά.

jones.jpg

Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι --> Προμηθέας)


Η περίπτωση του Γιάννη Αγραβάνη διαφέρει από τις υπόλοιπες, καθώς δεν μετακινήθηκε ακριβώς από το Περιστέρι στον Προμηθέα αλλά πέρασε κάποια στάδια... δανεισμού. Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής γκαρντ ανήκε στην ΑΕΚ, όμως είχε παραχωρηθεί στο Περιστέρι με την μορφή δανεισμού για μία διετία και εκεί ήταν που «έλαμψε» πραγματικά το άστρο του και πήρε τις ανάλογες ευκαιρίες. Το περασμένο καλοκαίρι και μετά από δοκιμές, ο Προμηθέας του πρόσφερε συμβόλαιο και την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη, όμως πριν ενταχθεί στην ομάδα του Μάκη Γιατρά ακολούθησε για ακόμη μία φορά τον δρόμο του δανεισμού. Αυτή την φορά η νέα πρόκληση στην καριέρα του ήταν το «νεοφώτιστο» στην μεγάλη κατηγορία, Μεσολόγγι. Τα νούμερα του στις πρώτες έξι αγωνιστικές ήταν άκρως εντυπωσιακά (13.5 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ μ.ο.), όμως οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν εντός του συλλόγου στην πορεία τον έστειλαν μία ώρα... νωρίτερα στην «αγκαλιά» των Πατρινών. Η χθεσινή του εμφάνιση στον αγώνα ήταν «φτωχή», με μόλις 3 πόντους σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής.

agravanis_1.jpg

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Προμηθέας --> Περιστέρι)


Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μεσούσης της περιόδου 2019-2020, τα βρήκε σε όλα με την ομάδα του Μάκη Γιατρά, ώστε να δώσει... βάθος στην φροντ λάιν των Πατρινών. Η παρουσία του στο γήπεδο Δημήτρη Τόφαλος ήταν ηγετική, εξασφαλίζοντας την πρόκριση του Προμηθέα στα προημιτελικά του Eurocup για πρώτη φορά στην ιστορία του (14 πόντοι, 6.7 ριμπ. μ.ο). Η πανδημία όμως τα... φρέναρε όλα και η νέα σεζόν τον βρήκε στο ρόστερ του Περιστερίου. Ο Έλληνας παίκτης δεν παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στους "κυανοκίτρινους" και με την άφιξη του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο, ο Μαυροκεφαλίδης αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Μπουρούση. Πρόλαβε μόλις σε τέσσερις αγώνες να φορέσει την φανέλα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας 12.8 πόντους και 5.5 ριμπάουντ, ενώ στο BCL σε έναν αγώνα.

mavro.jpg

Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι --> Προμηθέας)


Ο Γιάννης Αθηναίου έσπασε... όλα τα ρεκόρ την φετινή σεζόν και δεν άλλαξε μία, ούτε δύο φορές μπασκετική... στέγη αλλά τρεις. Βεβαίως στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποτέλεσε μέλος και των δύο ομάδων, ενώ έλαβε μέρος στην... άτυπη ανταλλαγή μεταξύ τους. Για την ακρίβεια στις αρχές υπέγραψε στο Περιστέρι, καθώς βρέθηκε στις πρώτες επιλογές του Νίκου Παπανικολόπουλου για την περιφέρεια του συλλόγου αλλά πρόλαβαν να τον... καμαρώσουν στο γήπεδο Ανδρέας Παπανδρέου σε μόλις έξι αγώνες στο πρωτάθλημα. Οι αλλαγές ήταν... σαρωτικές στον σύλλογο και τελικά προτιμήθηκε να επιστρέψει μετά από χρόνια ο Βαγγέλης Μάντζαρης και να σταλθεί ο Αθηναίου στον Προμηθέα Πάτρας. Όμως ούτε στην Πάτρα κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα, καθώς λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μπιλμπάο, με αποτέλεσμα να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Ισπανία. Στους Πατρινούς βοήθησε τα μέγιστα για μία αξιόλογη πορεία, παρά τα προβλήματα με τον κορονοϊό που αντιμετώπιζε καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν.

athinaiou.jpg

Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας --> Περιστέρι)


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ένα από τα πολλά «φρέσκα» πρόσωπα που ενσωματώθηκαν στο Περιστέρι κατά την διάρκεια της σεζόν, επιστρέφοντας στον πρώτο σύλλογο της καριέρας του έπειτα από εννέα χρόνια. Για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία βασική προϋπόθεση ήταν να ακολουθήσει το ανάποδο δρομολόγιο ο Γιάννης Αθηναίου. Όπως έφυγε από τον Προμηθέα στα μέσα της σεζόν, με τον ίδιο τρόπο είχε αποκτηθεί, αποτελώντας βασικό κομμάτι στο σύνολο του Μάκη Γιατρά και στην εντυπωσιακή πορεία του τόσο στο Εurocup όσο και στην Ελλάδα. Η αγωνιστική εικόνα του Προμηθέα στις αρχές της σεζόν και η επιθυμία του παίκτη να φορέσει ξανά την φανέλα του Περιστερίου υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν αρκετά για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Συγκριτικά με τους αγώνες του Προμηθέα, ο χρόνος του Μάντζαρη στο Περιστέρι μειώθηκε αισθητά (από 32.3 λεπτά στα 23.6 λεπτά) αλλά και μόνο η παρουσία του στο παρκέ εμπνέει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Στην χθεσινή αναμέτρηση έκανε την «ζημιά» στην πρώην ομάδα του, σημειώνοντας 9 πόντους (3/4 τριπ.), ασίστ και 2 ριμπάουντ.


Nίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0