Πρόσωπα

Απόστολος Τερζής: Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον Άρη! (video)

Απόστολος Τερζής: Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον Άρη! (video)

Ο Απόστολος Τερζής καλείται να βγάλει και πάλι το «φίδι από την τρύπα» για τον Άρη απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο», ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν, με μεγάλη επιτυχία. To BN Sports εστιάζει στη μίνι-ιστορία που έχει «χτίσει» σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, σαν υπηρεσιακός προπονητής.

Σχετικά Άρθρα

Ο Χερμάν Μπούργος αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη, με τους «κίτρινους» να αναζητούν τον επόμενο «καπετάνιο». Παρόλα αυτά, όποιος και αν είναι αυτός, οι διαδικασίες θα τρέξουν μετά το κυριακάτικο ντέρμπι με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης (4/9, 21:30).

Σε αυτό το ιδιαίτερου χαρακτήρα ματς, οι «κίτρινοι» έχουν επιλέξει να πορευθούν με μία δοκιμασμένη λύση, η οποία ακούει στο όνομα του Απόστολου Τερζή. Ο 51χρονος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται, υπό οποιοδήποτε πόσο, από το καλοκαίρι του 2018 στον οργανισμό, έχει αναλάβει ξανά το ρόλο του «κασκαντέρ», έχοντας επιδείξει μάλιστα μεγάλες επιτυχίες.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο Βεροιώτης προπονητής καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» αυτήν την τετραετία και το BN Sports θυμίζει τι συνέβη τις προηγούμενες.

Σεζόν 2018/19

Το εγχείρημα Πάκο Ερέρα στον πάγκο των «κιτρίνων», αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς (3/3 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος), δεν μακροημέρευσε. Μία τέταρτη συνεχόμενη ήττα, χωρίς γκολ στην επίθεση, από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης (1-0), έφερε την απομάκρυνση του έμπειρου Ισπανού τεχνικού. Μέχρι όμως ο Άρης να βρει τον επόμενο καθοδηγητή του (Σάββας Παντελίδης) μεσολαβούσε το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Super League στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Απόστολος Τερζής έβγαλε την αποστολή εις πέρας (νίκη με 2-1) και έπειτα παρέδωσε τη «σκυτάλη» του head coach στον επόμενο.

Σεζόν 2019/20

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του πάγκου του Άρη άντεξε για 291 μερόνυχτα τον κ. Παντελίδη όμως ο μόλις ένας βαθμός σε δύο παιχνίδια στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά και ο αποκλεισμός από τη Μόλντε ήταν ικανά για να «σπάσουν το μάρμαρο» της συνεργασίας. Έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του, το «μπαλάκι» έπεσε στον Τερζή για ένα δύσκολο πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό θριάμβευσε, «σκορπίζοντας» τους πρασίνους με 4-0 στη Θεσσαλονίκη για να ακολουθήσει η ισοπαλία στην έδρα του μισητού αντιπάλου (2-2), τη χρονιά μάλιστα που ο ΠΑΟΚ στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδας. Τα δύο επόμενα ματς όμως, πριν την έλευση του Ένινγκ δεν κύλησαν ανάλογα. Ήττα από την Λάρισα με 3-2 στο Βικελίδης, με τους «κίτρινους» μάλιστα να έχουν πάρει κεφάλι στο σκορ (2-0) από το 12’ ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Ολυμπιακό (2-1 με ανατροπή) μια εβδομάδα αργότερα.


Σεζόν 2020/21

Ο σοκαριστικός αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα έφερε τριγμούς στο «στρατόπεδο» των Θεσσαλονικιών και φυσικά όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρώτος που την «πληρώνει» είναι ο προπονητής. Ο Γερμανός Ένινγκ αποτέλεσε παρελθόν, με τη «μπαγκέτα» να δίνεται στον Απόστολο Μάντζιο. Πριν όμως αναλάβει ο Έλληνας τεχνικός, ο μακροβιότερος στην ιστορία του συλλόγου την τελευταία δεκαετία, και σηματοδοτηθεί η «αναγέννηση» του Άρη, ο Τερζής ήταν και πάλι εκεί. Η νίκη στο Βόλο ήταν το ζητούμενο και το 1-0, αποτέλεσε το εφαλτήριο για τον κορυφαίο Άρη των τελευταίων δεκαετιών.

Σεζόν 2021/22

Συνήθεια που έγινε λατρεία. Σε κάθε αλλαγή σκυτάλης, ο Απόστολος Τερζής ήταν ο άνθρωπος της επόμενης μέρας, όπερ και εγένετο και το Φλεβάρη του 2022. Το μομέντουμ δεν ήταν καλό για τους «κίτρινους», είχαν προηγηθεί κάποια αποτυχημένα αποτελέσματα, που έφεραν την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου, και ο Άρης υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ σε ένα αντίστοιχο φετινό remake. Παρά τις δυσοίωνες συνθήκες και υπό τον απόηχο της θλιβερής δολοφονίας του νεαρού, Άλκη Καμπανού, ο Τερζής και η ομάδα του έμειναν όρθιοι και δεν έχασαν (0-0) ένα ματς που σημαίνει πολλά για την πόλη. Ακολούθησε η ήττα με 1-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό πριν έρθει ο Χερμάν Μπούργος και ο 51χρονος τεχνικός από τη Βέροια, φύγει ξανά από το προσκήνιο.

Ντέρμπι Θεσσαλονίκης λοιπόν το βράδυ της Κυριακής (4/9), με την πόλη να κινείται στους ρυθμούς του. Ο αγώνας αυτός θα βρει και πάλι τις δυο ομάδες υπό διαφορετικές συνθήκες και μένει να φανεί αν ο Απόστολος Τερζής θα συνεχίσει τη μίνι-παράδοση που έχει χτίσει με τον αιώνιο αντίπαλο, όντας αήττητος με δυο ισοπαλίες και αν θα μεγαλώσει το σερί που τον θέλει να μην ηττάται στο πρώτο ματς της σύντομης θητείας του ως πρώτος προπονητής του Άρη.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0