Football Talk

Από το Νησί στη Θεσσαλονίκη: Άλαν Πάρντιου ο 3ος Βρετανός προπονητής στον Άρη!

Από το Νησί στη Θεσσαλονίκη: Άλαν Πάρντιου ο 3ος Βρετανός προπονητής στον Άρη!

Σαράντα δύο χρόνια μετά το σύντομο πέρασμα (96 μέρες) του Φρανκ Μπλάνστοουν, ένας συμπατριώτης του, ο Άλαν Πάρντιου, καλείται στον Άρη για να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Σχετικά Άρθρα

Το πέρασμα του Απόστολου Τερζή από τους πάγκους του Άρη θα είναι και πάλι σύντομο, καθώς ο Θεόδωρος Καρυπίδης βρήκε τον εκλεκτό που θα πάρει τα ηνία των «κίτρινων». Ο λόγος για τον πρώην Άγγλο προπονητή της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Άλαν Πάρντιου, ο οποίος αναμένεται να έρθει στη χώρα μας για να βάλει τον Άρη σε τροχιά διακρίσεων. 

Με τους Θεσσαλονικείς να στρέφονται στη βρετανική αγορά, όπως και άλλες δύο φορές στο παρελθόν, τους Γουίλφ ΜακΓκίνες και Φρανκ Μπλάνστοουν.

Αρχικά, η θητεία του πρώτου (Γουίλφ ΜακΓκίνες) διήρκησε δύο χρόνια. Συγκεκριμένα από το 1971 έως το 1973, και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγλος ήρθε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη στον Λάμπη Τσιριγωτάκη

mcguiness_aris_8.jpg

Την πρώτη του χρονιά, ο Άρης θα κάνει μια σειρά από ρεκόρ. Ένα να αήττητο σερί οκτώ αγώνων από την έναρξη του πρωταθλήματος έως και την 8η αγωνιστική, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Συγκεντρώνοντας συνολικά 81 βαθμούς με τελικό απολογισμό 18 νίκες, 11 ισοπαλίες και 5 ήττες και τερματίζοντας στην 4η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Ωστόσο, η δεύτερή του σεζόν στην ομάδα ήταν κάκιστη, μιας και ο Άρης κατέλαβε την 9η θέση, και με την ολοκλήρωσή της αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη, αλλά όχι από την Ελλάδα. Αφού κάθισε και στον πάγκο της Παναχαϊκής!  

Μπλάνστοουν.jpg

Εν συνεχεία, ο Φρανκ Μπλάνστοουν, είναι ένας προπονητής που θυμούνται όλοι στην ομάδα του Άρη, διότι ο Βρετανός ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης τη σεζόν 79/80 και βρέθηκε μία ανάσα μακριά από το πρωτάθλημα. 

Με την ομάδα να πραγματοποιεί ένα τρομερό σερί 17 νικών στην έδρα της τη συγκεκριμένη χρονιά, φτάνοντας στα μπαράζ του Βόλου, όπου και θα κρινόταν ο τίτλος ενάντια στον Ολυμπιακό, αλλά χάνοντας τελικά με 2-0.

Με συνέπεια, να τελειώνει και η θητεία του στους «κίτρινους μετά από μόλις 96 μέρες, έχοντας έρθει από την ομάδα του Εθνικού Πειραιά σε ανταλλαγή με τον Πέπε Σασία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0