Football Talk

Ο Μπάλντοκ και 3+1 «ξένοι» ποδοσφαιριστές που μπορούν να εκπροσωπήσουν την Εθνική Ελλάδας (video)

Ο Μπάλντοκ και 3+1 «ξένοι» ποδοσφαιριστές που μπορούν να εκπροσωπήσουν την Εθνική Ελλάδας (video)
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αποτελεί την νέα… μεταγραφή της Εθνικής Ελλάδας, καθώς πήρε την υπηκοότητα και βρίσκεται πλέον στην διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ. Το BNSports παρουσιάζει μερικές ακόμα περιπτώσεις παικτών με… ξένο διαβατήριο, που όμως έχουν την δυνατότητα να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο.
Σχετικά Άρθρα

Και επίσημα Έλληνας έγινε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος ετοιμάζεται να σημειώσει και την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική. Ο δεξιός μπακ πήρε την υπηκοότητα και κλήθηκε από την Γκουστάβο Πογέτ στην αποστολή της ομάδας για τα παιχνίδια του Nations League κόντρα σε Βόρεια ΙρλανδίαΚόσοβο και Κύπρο.

Η αλλαγή εθνικότητας αποτελεί ένα φαινόμενο όλο και πιο συχνό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και φυσικά η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ας εξετάσουμε μερικές περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών με ελληνική καταγωγή, τους οποίους μπορεί κάποτε να δούμε με την Γαλανόλευκη!


Λεωνίδας Στεργίου (Σεν Γκάλεν)

Όσοι ασχολούνται με το… Football Manager θα τον έχουν ακουστά. Ο Λεωνίδας Στεργίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα wonderkids του παιχνιδιού αλλά και της πραγματικής ζωής. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, με πατέρα από Ελλάδα και μητέρα από Σερβία, έχει την ελβετική υπηκοότητα, χωρίς όμως ακόμα να έχει εκπροσωπήσει την εθνική της χώρας σε επίπεδο αντρών. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» ομάδες της Ελβετίας, από την Κ15 μέχρι και την Κ21, κάτι που βέβαια δεν του απαγορεύει να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας
STER.jpeg

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη δείξει το τεράστιο ταλέντο του με την Σεν Γκάλεν, όπου αγωνίζεται από παιδί. Μάλιστα, έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας, ενώ έχει αντιμετωπίσει και την ΑΕΚ στα προκριματικά του Europa League τον Σεπτέμβρη του 2020. Η αθλητικότητά του, η ικανότητά του να παίζει με την μπάλα στα πόδια αλλά -κυρίως- η ωριμότητά του τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει.

Ο Στεργίου αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που έχει ήδη «τραβήξει τα βλέμματα». Στην Ελβετία βλέπουν στο πρόσωπο του το μέλλον της άμυνάς τους, η Εθνική Ελλάδας όμως… καραδοκεί.


Ορέστης Κιουμουρτζόγλου (Χεράκλες Αλμέλο)

Οι Έλληνες στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια περνάνε… καλά, με τον Ορέστη Κιουμουρτζόγλου να μην αποτελεί εξαίρεση, ακόμα και αν έχει γερμανικό διαβατήριο. Ο 24χρονος μέσος, γεννημένος στο Μόναχο, αγωνίζεται για λογαριασμό της Χεράκλες Αλμέλο από το 2019, με τις εμφανίσεις του να εντυπωσιάζουν και να έχουν προσελκύσει φυσικά το ενδιαφέρον της Εθνικής Ελλάδας -και όχι μόνο.
kiomourtzoglou-1-768x461.jpeg
Ο Κιουμουρτζόγλου έχει ήδη συμπληρώσει δύο εμφανίσεις με την Κ21 της Γερμανίας το 2019, κόντρα στις αντίστοιχες ομάδες της Ισπανίας και του Βελγίου. Από τότε δεν είχε ξανά «κρούση» από τα «πάντσερ», με την Εθνική φυσικά να τον παρακολουθεί στενά. Βλέποντας τον κόσμο από τα 1,88μ, ο Κιουμουρτζόγλου αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, με την αμυντική του δουλειά να ξεχωρίζει, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Χεράκλες από την ημέρα που υπέγραψε στον σύλλογο.

Αντώνης Αηδόνης (Στουτγκάρδη)

Ακόμα μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με ελληνική καταγωγή και γερμανική υπηκοότητα. Ο Αντώνης Αηδόνης έχει εντυπωσιάσει στην χώρα που γεννήθηκε, την Γερμανία, ενώ ήδη υπάρχουν προσδοκίες για το μέλλον του.
Antonis_aidonis.jpg

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην Στουτγκάρδη, όπου «μετακόμισε» το 2018 από την Χόφενχαϊμ. Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Δυναμό Δρέσδης της δεύτερης κατηγορίας, σημειώνοντας 12 εμφανίσεις. Το ταλέντο του στην χώρα του έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό, καθώς ο Αηδόνης έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές της Γερμανίας, όχι όμως και στην αντρική ομάδα. Το γεγονός αυτό «ανοίγει την πόρτα» στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να κινηθεί για να τον πείσει να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο στο μέλλον.

Έχει συγκριθεί με τον Χούμελς, κυρίως λόγω της ικανότητάς του να «φτιάχνει» παιχνίδι από πίσω, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στην θέση του αμυντικού μέσου. Με την πρώτη ομάδα της Στουτγκάρδης έχει καταφέρει να σημειώσει δύο εμφανίσεις, όντας όμως ακόμα σε νεαρή ηλικία έχει χρόνο να αποδείξει την ποιότητά του και να καθιερωθεί.


Σαμ Μπάλντοκ (Όξφορντ Γιουνάιτεντ)

Δεν υπάρχει μόνο ένας Μπάλντοκ για την Εθνική! Ο αδελφός του νέου ποδοσφαιριστή της Ελλάδας Τζορτζ ΜπάλντοκΣαμ, έχει φυσικά κι αυτός την δυνατότητα να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο, λόγω της Ελληνίδας γιαγιάς των δύο ποδοσφαιριστών. 
2_1_8.jpg

Ο Άγγλος επιθετικός έχει φτάσει τα 33 χρόνια ζωής και βλέπει πλέον μια «πλούσια» καριέρα να πλησιάζει στο τέλος της. Από την ΜΚ Ντονς, την πρώτη του ομάδα, «μετακόμισε» στην Γουέστ Χαμ το 2011. Ακολούθησαν ΜπρίστολΜπράιτονΡέντινγκ και Ντέρμπι, με την οποία αγωνιζόταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022. Από τότε αποτελεί ποδοσφαιριστή της Όξφορντ Γιουνάιτεντ στην τρίτη κατηγορία Αγγλίας.

Ο Σαμ Μπάλντοκ από μικρός έδειξε την ποιότητα του, ενώ έχει εκπροσωπήσει τα «τρία λιοντάρια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 του 2009, φορώντας την φανέλα της ομάδας σε δύο από τους τρεις αγώνες που έδωσε στην διοργάνωση. Το μέλλον του με την εθνική δεν ήταν ανάλογο, καθώς δεν κλήθηκε ποτέ στην αντρική ομάδα, κάτι που, αν και δεν μοιάζει πιθανό, του δίνει την δυνατότητα να πάρει… μεταγραφή στην Εθνική Ελλάδας και να φορέσει, μαζί με τον αδελφό του, την Γαλανόλευκη.


Κώστας Ξενακούδης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0