World Sports

Ελλάδα – Γαλλία 16-7: Έβδομη στον κόσμο η Εθνική γυναικών – Ξέσπασε στο φινάλε!

Ελλάδα – Γαλλία 16-7: Έβδομη στον κόσμο η Εθνική γυναικών – Ξέσπασε στο φινάλε!

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ρίχνοντας εκκωφαντικά την αυλαία με 16-7 απέναντι στη Γαλλία.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με μια εύκολη νίκη επί της Γαλλίας και κατέλαβαν τελικώς την 7η θέση.

Το τελευταίο παιχνίδι εξελίχθηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Εθνική ομάδα να είναι πολύ ανώτερη του γαλλικού συγκροτήματος και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στις 24 Ιουνίου στο Ζέγκεντ, κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες βέβαια,στο φινάλε της φάσης των ομίλων όταν η Ελλάδα ζητούσε και πέτυχε νίκη με διαφορά 11 γκολ (15-4). Αποτέλεσμα που την έστειλε πάνω στην Ολλανδία και το χαμένο προημιτελικό.

Τα δυο συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, από Ολλανδία και Αυστραλία, τις έφεραν ξανά αντιμέτωπες με τη διαφορά δυναμικότητας βέβαια να είναι μεγάλη, κάτι που φάνηκε και στο νερό. Εκτός από τη νίκη γοήτρου (βελτίωσε την 8η θέση του προηγούμενου Παγκοσμίου στη Γκουανζού), η ομοσπονδιακή τεχνικός είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες και να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Σπλιτ, στην προετοιμασία του οποίου θα στρέψει πλέον την προσοχή της η «γαλανόλευκη».

Μετά το αρχικό 2-2, η τάξη αποκαταστάθηκε με ένα σερί 4-0 και έφερε την Ελλάδα σε θέση οδηγού. Ξεχώρισε η Μυριοκεφαλιτάκη με πέντε γκολ, καθώς και η Γαλλίδα γκολκίπερ, Ανέ Κολάς, που απέκρουσε πέναλτι της Χυδηριώτη και της Βασιλικής Πλευρίτου.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0