World Sports

Ο Αυγενάκης παρουσίασε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας (video)

Ο Αυγενάκης παρουσίασε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας (video)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος το φετινό καλοκαίρι (27 Απριλίου έως 1 Μαΐου). Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στον ΟΑΚΑ το απόγευμα της Τετάρτης (23/3) στην εκδήλωση της παρουσίασης του event. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε, παρουσίασε και σχολίασε: 

«Χρειάστηκαν, λοιπόν, δέκα χρόνια, πολλή ανηφορικά, για να κάνει η Ελλάδα την ορθοπεταλιά της και να καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι!

Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με πολλαπλά οφέλη.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας.

Το έχω πει άπειρες φορές και το επαναλαμβάνω και απόψε μαζί σας: Δεν είμαι υπουργός Ποδοσφαίρου, δουλεύουμε για όλα τα αθλήματα.

Μέσα από μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, μέσα από την ανανέωση στο αθλητικό οικοσύστημα, μέσα από την πιστή εφαρμογή κανόνων διαφάνειας, λογοδοσίας και αξιοκρατίας, με καθημερινή φροντίδα στο κύτταρο του αθλητισμού, τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητές, δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα λέμε «αθλητική οικογένεια».

Με ακούτε συχνά να αναφέρομαι στον όρο «αθλητική οικογένεια». Δεν είναι υπερβολή. Έτσι αισθάνομαι και δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν είχε καλλιεργηθεί αυτή η αντίληψη.

Σήμερα, λοιπόν, με ένα αθλητικό οικοδόμημα πιο ώριμο, πιο αποφασισμένο, πιο σίγουρο, πιο στέρεο και επιβλητικό, που αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα οικονομικά προβλήματα, μετά και την εισροή χρημάτων μέσω της φορολόγησης από τις στοιχηματικές εταιρείες, που για πρώτη φορά η Κυβέρνησή μας θέσπισε σε μόνιμη βάση για την οικονομική στήριξη του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά και άλλων πολλών μέτρων, αυτό το αθλητικό οικοδόμημα, ανοίγει τα φτερά του στη διεθνή σκηνή. Εργαζόμαστε για μια νέα αθλητική στρατηγική, την πρώτη συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στην ιστορία της χώρας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0