World Sports

10ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών: Σταμούλης και Κάσσου νικητές και με ρεκόρ στα 5χλμ!

10ος Ημιμαραθώνιος Αθηνών: Σταμούλης και Κάσσου νικητές και με ρεκόρ στα 5χλμ!
Ο Γιώργος Σταμούλης αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον αγώνα των 5χλμ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Ο αθλητής που τερμάτισε με χρόνο 15.23 βελτιώνοντας όχι μόνο την περυσινή του επίδοση στον ίδιο αγώνα (15.46), αλλά πετυχαίνοντας και ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 15.30 και το είχε πετύχει ο Χρήστος Καλλίας το 2017.

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Διεκδίκησα και πάλι τον τίτλο. Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από πέρυσι. Βελτίωσα το προσωπικό μου ρεκόρ και τώρα επικεντρώνομαι στον ανοικτό στίβο μαζί με τον προπονητή μου».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σουκούλης (ΑΟ Πανναξιακός) με 16.06 και στην τρίτη ο Βικένζι Σεμπάστιαν Τόμσεν από τις ΗΠΑ με 16.03.

Όσον αφορά στον αγώνα των γυναικών, εκείνη που ξεχώρισε ήταν η Μαρία Κάσσου (ΑΟ Πανναξιακός) με επίδοση 17.35, που αποτελεί ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 17.57 και το είχε πετύχει η Αναστασία Καρακατσάνη. «Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχω τρέξει έναν αγώνα 5 χλμ στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο. Έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα φέτος, μέχρι στιγμής. Η χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ καλή εμφάνιση στην ημερίδα κλειστού, όπου έκανα ατομικό ρεκόρ, συνεχίστηκε με νίκη στον ανώμαλο δρόμο στα 10 χλμ και το αποκορύφωμα ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, αλλά και το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 3 χλμ κλειστού. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα δεν ήταν ευνοϊκές και δυσκολεύτηκα αρκετά, αλλά μας ενθάρρυνε η παρουσία του κόσμου», δήλωσε μετά τον άγωνα.

Στη δεύτερη θέση με χρόνο 18.05 τερμάτισε η Ντενίσα Μπάλλα ενώ με χρόνο 19.08 την τρίτη θέση κατέλαβε η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΑΟ Μυκόνου).

Τις απονομές των νικητών έκαναν ο περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Μανώλης Σταυρουλάκης και το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σοφία Παπαδοπούλου.

Στις γυναίκες τα μετάλλια απένειμαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη και ο υπεύθυνος χορηγιών του ΟΠΑΠ, Θανάσης Μπασδέκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής, Χρήστος Ραχιώτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0