World Sports

Ο Σέιν Γουόρν έφυγε από την ζωή στα 52 του και ο κόσμος του κρίκετ δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος!

Ο Σέιν Γουόρν έφυγε από την ζωή στα 52 του και ο κόσμος του κρίκετ δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος!
Ένας από τους καλύτερους που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του κρίκετ, δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Ο λόγος για τον Αυστραλιανό, Σέιν Γουόρν, που έφυγε από την ζωή στα 52 του χρόνια, αφήνοντας μία τεράστια κληρονομιά πίσω του, προδιδόμενος από την καρδιά του!

«Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο Σέιν Κέιθ Γουόρν πέθανε από ύποπτη καρδιακή προσβολή στο Koh Samui της Ταϊλάνδης σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου», ανέφερε μια δήλωση της MPC Entertainment.

Αυτομάτως, ο κόσμος του κρίκετ βυθίστηκε στην θλίψη, μιας και μιλάμε για έναν από τους καλύτερους που πέρασε ποτέ από το εν λόγω άθλημα, αλλάζοντας κατά κάποιον τρόπο και την ιστορία του!

Ονομάστηκε ο κορυφαίος παίκτης του κρίκετ Wisden στον κόσμο σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και ένας από τους πέντε αθλητές του κρίκετ Wisden του 20ου αιώνα. Η «κληρονομιά» που αφήνει είναι τεράστια.

Ίσως η σπουδαιότερη στιγμή του ήρθε το 1993 εναντίον της Αγγλίας, όταν έδωσε τη «πάσα του αιώνα» για να ξεγελάσει εντελώς τον Μάικ Γκάτινγκ. Το βίντεο της πάσας έχει κοινοποιηθεί εκτενώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την στιγμή που διαδόθηκε η είδηση του θανάτου του.

Shane-Warne-MN2S.png

Το τελευταίο tweet του Γουόρν ήρθε μόλις 12 ώρες πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, καθώς απέτισε φόρο τιμής στον συμπατριώτη του Αυστραλό και σπουδαίο Ροντ Μαρς που πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 74 ετών.

Όσον αφορά τον Γουόρν, τερμάτισε τη διεθνή του καριέρα το 2007, έχοντας αλλάξει πλήρως τον κόσμο του κρίκετ για 15 χρόνια.

Πρωτοστάτησε στην κυριαρχία της Αυστραλίας στο Ashes για πάνω από μια δεκαετία και έχει πιστωθεί ότι αναβίωσε την τέχνη του spinbowling, εμπνέοντας γενιές παικτών που ακολούθησαν.

Τα αφιερώματα έχουν πλημμυρίσει από την είδηση του θανάτου του, με τον Αυστραλό αθλητή κρίκετ Ντέιβιντ Γουόρνερ να στέλνει τις σκέψεις του στις οικογένειες τόσο του Γουόρν όσο και του Μαρς.

«Δύο θρύλοι του παιχνιδιού μας, μας άφησαν πολύ νωρίς», έγραψε ο Γουόρνερ στα socialmedia.

«Έχω χάσει τα λόγια και αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου απευθύνονται στην οικογένεια Μαρς και Γουόρν. Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω. Αναπαυτείτε εν ειρήνη, θα λείψετε και οι δύο."

Παράλληλα, ο τωρινός αρχηγός της Ινδίας, Ροχίτ Σάρμα εξέφρασε το σοκ και τη λύπη του για τον θάνατο του Γουόρν, γράφοντας στο Twitter ότι «ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει».

CRICKET-SHANEWARNE--13_1646407424990_1646407441505.jpg

«Πραγματικά έχω χάσει τα λόγια εδώ, αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό. Ένας απόλυτος θρύλος και πρωταθλητής του παιχνιδιού μας έφυγε», πρόσθεσε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, κινήθηκε και το tweetτου Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος επίσης δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ωστόσο, πλέον ο Σέιν Γουόρν δεν είναι ανάμεσά μας. Και δεδομένα ο κόσμος του κρίκετ είναι πιο φτωχός…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0