World Sports

ΣΕΦ: Φετινό ρεκόρ για την Πόλακ με 4,45 μ.

ΣΕΦ: Φετινό ρεκόρ για την Πόλακ με 4,45 μ.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο πρωινό πρόγραμμα της ημερίδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεπέρασε τα 4,45 μ. και βελτίωσε το 4,43 μ. που είχε πετύχει στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, στο Νεβέρ. Η Πόλακ στη συνέχεια είδε τον πήχη στα 4,60 μ.., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθεια. Η αθλήτρια θα κάνει το επόμενο επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 13 του μηνός κι έπειτα  θα είναι παρούσα στο μίτινγκ του Λιεβέν. Η αθλήτρια στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν Φεράν.

Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,25 μ., ύψος ξεπέρασε με την δεύτερη, πέρασε με την πρώτα τα 4,35 μ. κι έπειτα άφησε τα 4,40 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 4,45 μέτρα.

Δεύτερη στο επί κοντώ ήταν η Ηρώ Βραδή (Κερκυραϊκός ΓΣ) με 3,65 μ. και τρίτη η Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) με την ίδια επίδοση

Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε σήμερα η Τατιάνα Γκούσιν (ΑΟ Κηφισιάς) που ήταν νικήτρια στο ύψος με 1,83 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και θέλει να επιστρέψει και πάλι σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. "Δεν ήταν αυτό που θα ήθελα, ήταν όμως μια αρχή για τη συνέχεια. Είμαι αρκετά καλά και πιστεύω πως θα μπορέσω να βρω το ρυθμό μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη ημερίδα της Κυριακής, ωστόσο κοιτάζω και για κάποιον αγώνα στο εξωτερικό", είπε η Τατιάνα Γκούσιν, που μετά το 1,83 μ. απέτυχε στο 1,86 μέτρα. Δεύτερη με 1,76 μ. ήταν η Ελευθερία Χριστογεώργου (ΓΣ Κηφισιάς) με 1,76 μ, και τρίτη η Δέσποινα Μαλταμπέ (ΑΕ Μεσογείων) με 1,73 μέτρα.

Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 12,60 μ., στον πρώτο της αγώνα που κάνει με στόχο το καλοκαίρι να είναι παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η νεαρή αθλήτρια της Δέσποινας Παπαβασιλάκη χρειάζεται επίδοση πάνω από τα 12,85 μ., που έδειξε πως είναι σε θέση να πετύχει στις διοργανώσεις που έχει μπροστά της.  

Δύο κούρσες έκαναν οι σπρίντερ στα 60 μ. με τον Κώστα Ζήκο (ΓΕΑ Τρικάλων) να είναι ο νικητής στον τελικό με 6.75. Ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και τερμάτισε πρώτος στην απόσταση έναντι του Γιαννη Βοσκόπουλου (ΑΟ Δρομέας Βάρης) που πέτυχε 6.75, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού είχε 6.80 από το 2019. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) άνοιξε τη χρονιά με 6.76 και έδειξε πως σύντομα θα απειλήσει το ατομικό του 6.73. Φετινό ρεκόρ για τον Παναγιώτη Τριβυζά (ΠΑΟ) με 6.80 και νέα σταθερή παρουσία για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο (Αθλος Κερατσινίου) με 6.85.

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ)  έδειξε την υπεροχή της στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 60 μ. με 7.50 αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κύπρια Παρασκευή Ανδρέου με την ίδια επίδοση και στην τρίτη την Αλάνα Μπέρν (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.51, η οποία ωστόσο στον προκριματικό είχε πετύχει 7.48. 

Ο "χρυσός" παραολυμπιονίκης του Τόκιο Θανάσης Γκαβέλας και ο συνοδός του Σωτήρης Γκαραγκάνης πρόσθεσαν μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό τους, αφού ήταν νικητές στα 60 μ. ΑΜΕΑ, που έβινε στο πλαίσιο της σημερινής ημερίδας με 7.11. Η επίδοση αυτή είναι καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύσει ως ρεκόρ, αφού δεν έγινε σε διοργάνωση ΑΜΕΑ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0