World Sports

ΣΕΓΑΣ: Οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες δίνουν ραντεβού στα Μέγαρα

ΣΕΓΑΣ: Οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες δίνουν ραντεβού στα Μέγαρα
Τα 35χλμ. βάδην είναι ένα σχετικά νέο αγώνισμα, αφού μόλις φέτος θα προστεθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού, παρόλα αυτά ήδη οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα σε αυτό.

Την περσινή χρονιά η ελληνική ομάδα Γυναικών κατάφερε να πραγματοποιήσει εξαιρετική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στα 35χλμ. και την χώρα μας την 2η θέση στο ομαδικό αποτελούμενη από τις Ντρισμπιώτη, Παπαδοπούλου, Φιλτισάκου και Κουρκουτσάκη. Η παραπάνω τετράδα των αθλητριών θα είναι αύριο (Κυριακή) στα Μέγαρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην, το πρώτο Πανελλήνιο του 2022.

Η Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) μετά την πρώτη θέση πέρυσι στο Ποντεμπράντι στα 35χλμ. και την όγδοη στα 20χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες τη χρονιά. Μια χρονιά που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Η Ντρισμπιώτη έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 2.49.55, που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί από Ελληνίδα στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου ήταν νικήτρια και στη διοργάνωση του 2021, στο πρώτο πανελλήνιο της απόστασης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Κυριακής Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας), που την προηγούμενη χρονιά άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η νεαρή έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 2.55.10 από το Πόντεμπραντι, ενώ έχει και την επιπλέον εμπειρία που απόκτησε τους προηγούμενες μήνες από τη συμμετοχή της σε κορυφαίες διοργανώσεις. Με στόχο μια καλή παρουσία θα μπει στον αγώνα και η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) που έχει ατομικό 2.57.29. Την πρώτη της παρουσία στην απόσταση θα έχει η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης). Η έβδομη το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν με ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ. 1.36.51 είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Με προσδοκίες θα συμμετάσχει στο αγώνισμα και η τρίτη της περσινής διοργάνωσης, Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός).

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) θα πάρει θέση εκκίνησης στη διοργάνωση στον πρώτο του αγώνα για το 2022, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς. Ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος ήταν νικητής στην περσινή διοργάνωση έχει ως πρώτο στόχο της χρονιάς το Παγκόσμιο Ομάδων, που θα γίνει τον Μάρτιο στο Μουσκάτ του Ομάρ. Ο Παπαμιχαήλ έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 2.36.45 από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση του 2021. Στα 35χλμ. Ανδρών ξεχωρίζουν ακόμη οι συμμετοχές των Ζαχαρία Τσαμουδάκη (ΟΦΗ), Κώστα Ντεντόπουλου (Ολυμπιάδα Πάτρας) και Γιάννη Βαϊτση (ΓΑΣ Ιλισσός).

Ο αγώνας ανήκει στην κατηγορία Β της λίστας αξιολόγηςη των αγώνων στο συστήματος ράνκινγκ γεγονός που επιτρέπει στους μετέχοντες να συγκεντρώσουν πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Παράλληλα θα ισχύσουν τα όρια πρόκρισης για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022.

Στα 20χλμ. βάδην Γυναικών Κ20 η Αναστασία Αντωνοπούλου και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου θα διεκδικήσουν παρουσίες που θα τις δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο της διοργάνωση, ενώ τις δυνάμεις τους ενόψει της ίδιας διοργάνωσης θα δοκιμάσουν και οι Αριστοτέλης Μπούσδας και Ανδρέας Παπαστεργίου.

Το πρόγραμμα
10.00 20χλμ. Ανδρών
10.00 10χλμ. Ανδρών Κ23, Κ20, Κ18
10.01 20 χλμ. Γυναικών
10.01 10χλμ. Γυναικών Κ23, Κ20
10.02 35χλ. Ανδρών & Γυναικών
10.04 5χλμ. Κ18 Γυναικών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0