World Sports

Η Κατερίνα Τόλιου στο BN Sports: «Έχουμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στα τελικά»!

Η Κατερίνα Τόλιου στο BN Sports: «Έχουμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στα τελικά»!

Η Κατερίνα Τόλιου μιλά στο BN Sports και εξηγεί τα σημεία που στάθηκε η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ, ώστε να φτάσει στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική ομάδα πινκγ πογνκ γυναικών κατόρθωσε να πάρει δύο πολύ σημαντικές νίκες στο πλαίσιο των προκριματικών για τα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απέναντι σε Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Τουρκία.

Μία εκ των πρωταγωνιστών αυτής της επιτυχίας ήταν η Κατερίνα Τόλιου, η οποία μίλησε στο ΒΝ Sports για το επίτευγμα της Εθνικής, τόνισε τα σημεία που τους οδήγησαν στον επόμενο γύρο, ενώ έδειξε αισιόδοξη για όσα ακολουθούν!

Η πρώτη νίκη με Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η άνεση με την οποία προήλθε, έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία για τη συνέχεια;

«Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτριες της Βοσνίας δεν συμμετέχουν συχνά σε διεθνή τουρνουά, επομένως δεν τις γνωρίζαμε, αλλά καταφέραμε και διαβάσαμε από νωρίς το παιχνίδι τους. Αυτό μας βοήθησε σίγουρα στο να βρούμε τον ρυθμό μας για την συνέχεια και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για το επόμενο παιχνίδι μας».

Nantes-2019-h-omada-stin-proponisi-2_2.jpg

Ποια σημεία έκριναν τελικά το παιχνίδι με την Τουρκία;

«Όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ κρίσιμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και 3-0 την Τουρκία, καθώς η Παπαδημητρίου έχασε στις λεπτομέρειες. Αλλά στο άθλημα μας είναι απρόβλεπτο το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι η νίκη-κλειδί ήταν το δεύτερο σε σειρά παιχνίδι, της Παρίδη, κόντρα στην πρώτη παίκτρια της Τουρκίας. Ήταν αυτό που έκανε το κάτι παραπάνω που θέλαμε σαν ομάδα και μας έκανε να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Ποιο ήταν το συναίσθημα σας όταν μετά την ήττα σας έγινε το 2-2 και χρειάστηκε ένα 5ο παιχνίδι από την Παρίδη για να έρθει τελικά η πρόκριση;

«Ήμουν αρκετά στενοχωρημένη που έχασα στις λεπτομέρειες, σκεπτόμενη ότι θα μπορούσε να είχε λήξει το παιχνίδι 3-1 υπέρ μας, εάν κέρδιζα. Όμως στο ομαδικό πάντα σκέφτομαι την ίδια την ομάδα και το σημαντικό εκείνη τη δεδομένη στιγμή ήταν να υποστηρίξω την συμπαίκτρια μου που αγωνιζόταν μετά από εμένα».

ellas-stage-2-niki-1200x604_1.jpg

Είναι επαρκής ο χρόνος που έχετε να προετοιμαστείτε για τα τελικά και τι αλλάζει από την προπόνησή σας;

«Έχουμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού, καθώς έχουμε έναν γεμάτο μήνα προπονήσεων και αγώνων. Σίγουρα θα αυξηθεί ο όγκος της προπόνησης μας, και θα δουλέψουμε πολύ το κομμάτι της τακτικής που πρέπει να ακολουθούμε στους αγώνες».

Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και στο εξής;

«Στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού που θα έχουμε συμμετοχή με την Εθνική θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σαν ομάδα και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τώρα όσον αφορά το ατομικό κομμάτι, στα μέσα του Σεπτεμβρίου έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, στο οποίο στοχεύω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο για 4η φορά.

Αλλά, έχω τη μεγάλη τιμή και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στο Τοπ16 της Ευρώπης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και θέλω να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης».


Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0