Τένις

Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά που έχασε στα... σημεία (2-1) από τον Τζόκοβιτς (video)

Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά που έχασε στα... σημεία (2-1) από τον Τζόκοβιτς (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταπληκτικός και έφτασε τον θρυλικό Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στα... όριά του, όμως στο τέλος «υπέκυψε» στο τάι-μπρέικ (2-1 σετ) και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Παρισιού...
Ο Στέφανος έδωσε τα πάντα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στο μεγάλο φαβορί, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αν και βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ειδικά από τα μέσα του δευτέρου σετ και μετά, παίζοντας φανταστικό τένις, με τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του, όμως ο Σέρβος αντίπαλός του ήταν... ένα κλικ καλύτερος και πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-7) και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Masters του Παρισιού

Ο Νόλε ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ, στο οποίο επικράτησε εύκολα με 6-2. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς επέστρεψε, έπαιξε με ποιότητα και «ψυχή» και πήρε το 2ο σετ με 6-3 (χάρη στο break που πέτυχε στο 5ο game στο σερβίς του Τζόκοβιτς) από τον σπουδαίο αντίπαλό του, ο οποίος μετά από έναν αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 19 λεπτών, σημείωσε την 20η σερί νίκη του στο tour. 

Το 3ο σετ ήταν... ακατάλληλο για καρδιακούς, αφού όλα κρίθηκαν σε «μια κλωστή» με τελικό νικητή τον Τζόκοβιτς που αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος, κερδίζοντάς το τελικά με 7-6. Ο Σέρβος προσπάθησε να κάνει το break και είχε διπλό break point για να προηγηθεί με 2-1, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και έφτασε εκείνος στο 2-1. Κανείς δεν έκανε το... λάθος και αμφότεροι έφτασαν χωρίς να χάσουν το σερβίς τους μέχρι και το 4-4 όταν ξανά ο Νόλε είχε διπλό break point, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε και πάλι!

Οι δύο τενίστες συνέχισαν να κρατάνε το σερβίς τους και έτσι η πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Παρισιού κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος το mini break, αλλά ακολούθησαν τρεις αναπάντητοι πόντοι από τον Τζόκοβιτς ο οποίος κατάφερε να κλείσει το σετ και το ματς με 6-2, 3-6, 7-6 (4).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0