Τένις

«Πλήρωσε» τα πολλά λάθη ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε από τον Ντρέιπερ (video)

«Πλήρωσε» τα πολλά λάθη ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε από τον Ντρέιπερ (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον 20χρονο Τζακ Ντρέιπερ με 2-0 σετ (7-5, 7-6) στο Μόντρεαλ.

Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον πρώτο του αγώνα στο Canadian Open του Μόντρεαλ. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 (7-5, 7-6) από τον Τζακ Ντρέιπερ, νο.82 στον κόσμο.

DRAPER.jpg

Ο Τσιτσιπάς είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει και τα δύο σετ, αλλά δε τα κατάφερε, ενώ «πλήρωσε» τα πάρα πολλά λάθη που έκανε στον αγώνα (36 συνολικά). Έτσι, ο Βρετανός κατόρθωσε να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι σε παίκτη του τοπ10.

Τα περισσότερα λάθη προήλθαν από το forehand του Τσιτσιπά, τα οποία σε συνδυασμό με κακά σερβίς στην αρχή του αγώνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ντρέιπερ να ξεφύγει με 3-1 games στο πρώτο σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής γρήγορα κατάφερε να ισοφαρίσει τα break και έφτασε στο 3-3, ενώ διατηρώντας το σερβίς του πέρασε μπροστά (4-3).

Τα λάθη του Τσιτσιπά όμως συνεχίστηκα, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να περάσει μπροστά στα games σε πολύ καθοριστικό σημείο (6-5), με break, και να ολοκληρώσει εν τέλει το σετ με 7-5.


Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε να βελτιώνει αρκετά το σερβίς του και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, κατόρθωσε να επιβληθεί στα πρώτα games και με break να είναι μπροστά 3-1. Τα τραγικά λάθη ωστόσο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, ο Βρετανός πήρε αυτοπεποίθηση και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 3-3, «σβήνοντας» τέσσερα break points του Στέφανου. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έτσι το σετ οδηγήθηκε σε tie-break.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς με δύο αβίαστα λάθη σε καθοριστικούς πόντους, έδωσε την ευκαιρία στον Ντρέιπερ να πανηγυρίσει την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0