Τένις

Wimbledon: Ασταμάτητος ο Κύργιος πέρασε στον ημιτελικό

Wimbledon: Ασταμάτητος ο Κύργιος πέρασε στον ημιτελικό

Σε ένα συγκλονιστικό παιχινίδι ο Νικ Κύργιος, επικράτησε με 3-0 σετ του Χιλιανού, Κρίστιαν Γκαρίν (νούμερο 17 στον κόσμο), παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Wimbledon.

O Nικ Κύργιος, με μια εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 του Κρίστιαν Γκαρίν, στους « του Wimbledon, και πλέον προετοιμάζεται για τον μεγάλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, έκανε επίδειξη δύναμη στο κορτ, του Λονδίνου, δείχνοντας τις διαθέσεις του από την αρχή.

Στο πρώτο σετ, ο Κύργιος, λίγο έλειψε να επηρεαστεί από την ενέργεια που έβγαζε ο αντίπαλος του, ωστόσο κατάφερε να πάρει «κεφάλι», πετυχαίνοντας πέντε άσους, σε συνδυασμό με την καλή επαφή του κοντά στο φιλέ, επικρατώντας εν τέλει με 6-4.

Η υπερπροσπάθεια, του πρώτου σετ, φαίνεται πως εξάντλησε τον Γκαρίν στο δεύτερο, με τον Κύργιο να την εκμεταλλεύεται και να το κατακτά με 6-3. «Κλειδί» και σε αυτό το σετ, ήταν τόσο οι άσοι ( 5 για τον Κύργιο έναντι ενός του Γκαρίν), αλλά και τα λάθη του Χιλιανού, ο οποίος υπέπεσε σε οκτώ.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο 27αχρονος Ελληνοαυστραλός, «πειραματίστηκε» στο χαμηλό back-hand και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στην απέναντι πλευρά, ο Γκαρίν, επιχείρησε να τρέξει το αντίπαλο του στις γωνίες, όμως και πάλι ο Κύργιος, στοιχημάτισε τους δυνατούς του άσσους, γεγονός που τον δικαίωσε.

Όμως στο τέλος το νούμερο 39 της Παγκόσμιας κατάταξης, παρότι βρέθηκε τρείς φορές στα «σχοινιά», πήρε τη νίκη με 7-5 και συνεπώς την πρόκριση για τον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει, έναν εκ των Ναδάλ ή Φριτζ.


Τα σετ: 6-3, 6-4, 7-
6.


Γιώργος Ζαχαρίου


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0