Τένις

Wimbledon: Δυσκολεύτηκε (3-1) αλλά πέρασε στο δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς!

Wimbledon: Δυσκολεύτηκε (3-1) αλλά πέρασε στο δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο περίμενε (3-1), όμως ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο λονδρέζικο όπεν απέναντι στον άγνωστο Ελβετό Ρίτσαρντ και πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του από τον πρώτο γύρο.

Οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους και το έχει βιώσει στο «πετσί» του πάνω από μία φορές ο Στέφανος στο Wimbledon. Όμως, η διαφορά δυναμικής και παραστάσεων μέτρησε στα κρίσιμα σημεία και ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στο 2ο γύρο του τουρνουά. Μάλιστα τα καταφέρνει μετά το 2018, όταν και έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο, γεγονός που έχει τη δική του σημασία.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ. Η εκκίνησή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς βρέθηκε πίσω με 4-1 στα games. Αυτό υπήρξε και το σημείο καμπής και αντίδρασης. Ο Έλληνας άσος μετέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στηριζόμενος στο σερβίς του και έκανε το 5-4 με τέσσερα αναπάντητα games. Ο Ρίτσαρντ αντιστάθηκε όμως ο Νο5 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης, αν και έχασε αρκετές ευκαιρίες να κλείσει το σετ, τα κατάφερε εύκολα στο ται-μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, υπήρχε μεγαλύτερη σταθερότητα. Οι δυο αθλητές πήγαιναν χέρι-χέρι υπερασπιζόμενοι τα σέρβις game τους μέχρι να έρθει το break του Στέφανου και κλείσει το σετ με 6-3.

Η κακή συνήθεια όμως να μην κλείνει εύκολα τα πρώτα ματς σε μια διοργάνωση και δη στο χορτάρι συνεχίστηκε και σήμερα. Μάλιστα αυτή τη φορά κόστισε. Ο Ελβετός μείωσε δραστικά τα αβίαστα λάθη του (5 ενώ σε όλο το ματς είχε 36 μέχρι το σημείο εκείνο), κράτησε τα σέρβις games του και «χτύπησε» την κατάλληλη ώρα.

Με το σκορ στο 5-5 και τις μπάλες στον Τσιτσιπά, έκανε ένα απρόσμενο break και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας το 7-5 και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ.

Με το «πόδι κολλημένο στο γκάζι», ο Ελβετός το έκανε ξανά. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το καθαρό μυαλό του και ο Ριτσάρντ το εκμεταλλεύτηκε κατευθείαν, σπάζοντας και άλλη φορά το σέρβις game του Στέφανου. Και εκεί «γύρισε ο διακόπτης». Το 0-1 έγινε 2-1 και ο 23χρονος κορυφαίος τενίστας κέρδισε χρόνο και ηρεμία ενόψει της συνέχειας.

Ο Ελβετός το πάλεψε όσο μπορούσε, έπαιξε ποιοτικό τένις όμως στην ύστατη στιγμή έκανε δυο διπλά λάθη, έδειξε την απειρία του και υπέκυψε μετά από 3μιση περίπου ώρες. Έτσι, ο Τσιτσιπάς,  θα αντιμετωπίσει σε δυο μέρες τον Αυστραλό Τόμπσον.


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0