Τένις

Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες να παίζουν 5 σετ στα Grand Slams»

Τσιτσιπάς: «Οι γυναίκες να παίζουν 5 σετ στα Grand Slams»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε δηλώσεις για το τένις γυναικών που δεδομένα θα συζητηθούν έντονα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, παραχώρησε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Miami Open, όπου στάθηκε στο γεγονός ότι τα Grand Slams στο τένις γυναικών θα έπρεπε να κρίνονται στα πέντε σετ, όπως συμβαίνει στους άνδρες. 

Όπως αναμενόταν, όσα είπε σήκωσαν «θύελλα» αντιδράσεων, ειδικά όταν προσέθεσε πως η προαναφερθείσα ιδέα του, στηρίζεται στο γεγονός πως οι μισθοί ανδρών και γυναικών, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δε ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0