Τένις

Μπήκε με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Miami Open – Δύσκολη νίκη επί του Γουλφ

Μπήκε με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Miami Open – Δύσκολη νίκη επί του Γουλφ

Ίδρωσε αλλά… κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεκινώντας με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στο Miami Open επί του Τζέφρι Γουλφ.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Indian Wells, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με το δεξί στο Miami Open.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 6-4, 6-7(5), 6-1 επί του 23χρονου Αμερικανού Τζον Τζέφρι Γουλφ και προκρίθηκε στους «32» του τουρνουά. Στον 3ο γύρο του Miami Open θα βρει αντίπαλο τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο26).

«Όπλο» του Τσιτσιπά κόντρα στο Νο 167 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν ήταν άλλο από το... σερβίς του. Συγκεκριμένα, κέρδισε 50/76 πόντους πίσω από το σερβίς του.

Στο 1ο σετ, στο κρισιμότερο γκέιμ, η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας του Τσιτσιπά ήταν αυτή που του χάρισε το 1-0. Ο Έλληνας τενίστας είχε το break point, το αξιοποίησε για το υπέρ του 6-4.

Στο 2ο σετ, πάντως ο Τζον Τζέφρι Γουλφ παίζοντας έξυπνα είχε καταφέρει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο τάι μπρέικ, η εκκίνηση του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν καλύτερη, στην πορεία όμως ο Τσιτσιπάς έκανε αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Γουλφ να πάρει το σετ με 7-5 στο τάι μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 1-1 με 6-7.

Στο 3ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αξιοποίησε τα λάθη του 23χρονου αντιπάλου του και με το γνωστό πείσμα που τον διακατέχει «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.

Παρέμεινε δηλαδή ψύχραιμος μετά την απώλεια του tie-break, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και ξέφυγε από τα... δόντια του αντιπάλου του. Μάλιστα, ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του σε ούτε ένα από τα τέσσερα service games του στο 3ο σετ και ο Τσιτσιπάς, αφού προηγήθηκε με 4-1 games το πήρε, μαζί με τη νίκη με 6-1.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0