Τένις

Μαρία Σάκκαρη: «Λύγισε» στο τάι μπρέικ και αποκλείστηκε από την Αζαρένκα των 21 τίτλων!

Μαρία Σάκκαρη: «Λύγισε» στο τάι μπρέικ και αποκλείστηκε από την Αζαρένκα των 21 τίτλων!

Η Μαρία Σάκκαρη ανά διαστήματα έπαιξε κυριαρχικό τένις, έφτασε μία ανάσα από τα προημιτελικά του Rogers Cup, αλλά ηττήθηκε από την Αζαρένκα 2-1 στο τάι μπρέικ (4-6, 6-3, 7-6)  και αποκλείστηκε!

Σχετικά Άρθρα

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 21 τίτλων, Βικτόρια Αζαρένκα, στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Μαρία Σάκκαρη και πήρε την πρόκριση στους «8» του τουρνουά με 2-1 σετ.

Με τένις κυριαρχίας και σβήνοντας τα αβαντάζ της Λευκορωσίδας σε μεγάλο διάστημα, η Σάκκαρη έφτασε μέχρι το τάι μπρέικ, ωστόσο «λύγισε» από τα δικά της λαθη.  

Στο πρώτο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ δυναμικά παίρνοντας τα 2 πρώτα game, τα οποία ωστόσο μετατράπηκαν σε 3-2 για την Αζαρένκα παίρνοντας προβάδισμα με μπρέικ.

Από εκεί και πέρα η ψυχολογία της αντιπάλου της διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα, έφτασε στο 5-3, με τη Σάκκαρη να κάνει το 5-4 «σβήνοντας» το σετ πόιντ της Αζαρένκα, το οποίο ήρθε αμέσως μετά με το 6-4 και την κατάκτηση του πρώτου σετ μετά από ένα δεύτερο μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, η Μαρία Σάκκαρη έκανε επίδειξη δύναμης φτάνοντας εύκολα στο 5-2. Σε εκείνο το διάστημα, η 25χρονη Ελληνίδα με έναν άσσο διαμόρφωσε το 30-15 του 6ου game, το οποίο και πήρε μετά από εξαιρετικό σερβίς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ. (6-3)

Το ξεκίνημα του 3ου και τελευταίου σετ βρήκε τη Σάκκαρη να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση μετά από εξαιρετικές άμυνες και 3-1 στα games. Εκεί η Αζαρένκα έκανε τη δική της αντεπίθεση και με μία «μάχη» οι δύο τενίστριες ήταν ισόπαλες σε 5-5. Μετά από δύο μονολόγους φτάσαμε στο 6-6 και το τάι μπρέικ, όπου η Ελληνίδα έκανε αρκετά λάθη και ηττήθηκε, τελικά, με 7-2. (7-6)

Σταυρούλα Μουστακάτου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0