Τένις

Rogers Cup: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πέρασε στους «16» η Σάκκαρη (video)

Rogers Cup: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πέρασε στους «16» η Σάκκαρη (video)

Η Μαρία έβαλε εμπόδια στον εαυτό της αλλά εν τέλει πέταξε εκτός την Κουντερμέτοβα, επικρατώντας 2-1 σετ.

Έπειτα από ένα παιχνίδι διαρκείας 2 ωρών και 40 λεπτών, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να επιβληθεί 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-4) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και να πανηγυρίσει την πρώτη της πρόκριση στη φάση των «16» του Rogers Cup.

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η Ρωσίδα μπήκε πολύ δυναμικά κάνοντας γρήγορα το 1-0. Η Σάκκαρη απάντησε άμεσα, σβήνοντας τα πρώτα break points, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και λίγο μετά έκανε και το πρώτο break, που την έβαλε μπροστά με 3-2.

Στη συνέχεια η Ελληνίδα βρέθηκε σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο όπου χρειάστηκε να πατήσει γκάζι. Αυτό λοιπόν και έκανε. Η 26χρονη κέρδισε τους 12 από τους 16 επόμενους πόντους και μετέτρεψε το 3-4 σε 6-4, κατακτώντας έτσι το 1ο σετ.

Με την έναρξη του δεύτερου σετ η Μαρία μπήκε με την ίδια φόρα με την οποία ολοκλήρωσε το πρώτο. Έκανε σχεδόν αμέσως το 2-0 και έφτασε τα 5 διαδοχικά κερδισμένα games. Η Κουντερμέτοβα «καραδοκούσε» από πίσω, καθώς με ένα εντυπωσιακό σερί έφερε τούμπα το ματς για το 3-2.

Έπειτα οι δύο παίκτριες συνέχισαν τα σετ… χέρι – χέρι. Το Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, έδειξε ψυχραιμία και τελικά μπόρεσε να κάνει το 7-5 με ένα break στο 12ο game το οποίο της έδωσε το σετ (1-1).  

Η Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το μομέντουμ της στο τρίτο σετ και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Κάπου εκεί η Σάκκαρη κλήθηκε να κρατήσει την ψυχραιμία της, σημειώνοντας εν τέλει το 2-1 καi μετέπειτα με δεύτερο break πέρασε μπροστά με 3-2!

Η απάντηση της Κουντερμέτοβα ήταν άμεση για το 3-3, αλλά η Μαρία χωρίς να αφήνει περιθώρια βγήκε ξανά μπροστά (4-3). Τα υπόλοιπα games ήταν αρκετά δύσκολα, όμως η 26χρονη «σφράγισε» τελικά τη νίκη πανηγυρίζοντας το τελευταίο σετ με 6-4.

Στην επόμενη φάση την περιμένει η Βικτόρια Αζαρένκα, με το ματς να διεξάγεται την Πέμπτη 12/08 στις 19:00.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0