Τένις

ΑΤΡ Λυών: Κυρίαρχος στη Γαλλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (video)

ΑΤΡ Λυών: Κυρίαρχος στη Γαλλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (video)

Ο Τσιτσιπάς «λύγισε» στον τελικό τον Κάμερον Νόρι με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και κατέκτησε το τουρνουά στη Λυών.

Τον δεύτερο τίτλο της σεζόν και συνολικά έβδομο στην καριέρα του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 22χρονος επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Βρετανού Κάμερον Νόρι, σηκώνοντας έτσι το τρόπαιο του Open στη Λυών.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε με ένα τεράστιο hold επιστρέφοντας από το 0-40, αλλά από εκεί κι έπειτα κατάφερε με ευκολία να αποδείξει την ποιότητά του. Το Νο 49 του ταμπλό «καταστράφηκε» από τα σερβίς και τα λάθη του ενώ ο Τσιτσιπάς δεν έδειξε να τον λυπάται κι εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του σετ (6-3).

E16K2GNWQAEH9Zp.jpg

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε με περισσότερο πείσμα στο court, ανεβάζοντας τα ποσοστά του στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς στο 93% (13/14)! Παράλληλα επωφελήθηκε από το ξανά άσχημο servis game του Νόρι το οποίο περιλάμβανε δύο διπλά λάθη (4-3). Μετά το break ο 25χρονος δεν άντεξε άλλο, κάνοντας το έργο του Έλληνα τενίστα ακόμη πιο εύκολο και χαρίζοντάς του τον τίτλο.



Η νίκη αυτή πέρα από το τρόπαιο, έδωσε στον Τσιτσιπά άλλη μία χαρά. Ο 22χρονος μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον Τιμ στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ θα παραμείνει οδηγός στην ειδική βαθμολογία για τον δρόμο προς Nitto ATP Finals στο Τορίνο.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0