Sports Βusiness

Παναθηναϊκός: Η πορεία τίτλου έφερε… εκτόξευση στο Transfermarkt! (video)

Παναθηναϊκός: Η πορεία τίτλου έφερε… εκτόξευση στο Transfermarkt! (video)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο όντας αήττητος στους πρώτους 13 αγώνες του πρωταθλήματος, με την επίδοση αυτή να συνδυάζεται με την ανοδική πορεία μερικών παικτών του «τριφυλλιού» στο χρηματιστήριο του Transfermarkt.

Μετά από αρκετά χρόνια και με καθοδηγητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα υπέροχο πρώτο μισό στη Super League με 12 νίκες και μια ισοπαλία στους 13 αγώνες που έδωσε, πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κάτι τέτοιο όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είχε και πολλά οφέλη.

Συγκεκριμένα, με βάση τις αξιολογήσεις που κατέγραψε το Transfermarkt τον μήνα Νοέμβριο, οχτώ παίκτες του Αθηναϊκού συλλόγου ανέβασαν την χρηματιστηριακή τους αξία σε σχέση με εκείνη που είχαν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» είχε τρεις ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την αξία τους κατά μισό εκατομμύριο. Ο Αϊτόρ πήγε από τα 2 στα 2,5 εκατ. ευρώ, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πήγε από τα 3 στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο Άντρατζ Σπόραρ από τα 4,5 στα 5 εκατ., με τον Σλοβένο φορ να αποτελεί τον πιο ακριβό παίκτη της ομάδας.

 

Περίπου 300 χιλ. ευρώ αυξήθηκε η αξία του τερματοφύλακα, Αλμπέρτο Μπρινιόλι και του αρχηγού της ομάδας, Κουρμπέλη. Οι Χουανκάρ και Σάρλια είδαν τη δική τους αξία να ανεβαίνει κατά 200 χιλ., με τον πρώτο να πηγαίνει στα 1,2 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο στις 900 χιλ. Αύξηση πήρε και η αξία του νεαρού, Βαγιαννίδη αφού πήγε από τις 250 στις 300 χιλ. ευρώ.

Ωστόσο, υπήρξαν και μερικοί ποδοσφαιριστές που η αξία τους είχε καθοδική πορεία. Βέρμπιτς και Μπερνάρ παρά το μεστό πρώτο μισό, «έπεσαν» κατά 1 εκατ. ευρώ, ενώ δεδομένα μειώθηκε και αξία παικτών που δεν είχαν ενεργό ρόλο. Ο Σωκράτης Διούδης πήγε από το 1 εκατ. στις 750 χιλ., ο Σαβιέρ από τις 350 χιλ. στις 250χιλ, ο Αργύρης Καμπετσής από τις 375 χιλ. στις 350χιλ. και ο «άτυχος» Τρουιγιέ από το 1,5 εκατ. στο 1,2 εκατ.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0