Sports Βusiness

Serie A: Σημαντικό εμπορικό βήμα, τέλος το «πλαφόν» τριών χρόνων για συμφωνίες παραχώρησης δικαιωμάτων στο εξωτερικό

tags :
Serie A: Σημαντικό εμπορικό βήμα, τέλος το «πλαφόν» τριών χρόνων για συμφωνίες παραχώρησης δικαιωμάτων στο εξωτερικό

Σπουδαία νέα για την Serie A, η οποία δεν θα περιορίζεται πλέον από το ανώτατο όριο τριών χρόνων για συμφωνίες παραχώρησης οπτικοακουστικών δικαιωμάτων σε αγορές του εξωτερικού, μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου.

Νέα δεδομένα στο εμπορικό κομμάτι της Serie A. Το ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε αλλαγές στον νόμο του 2008 που απαγόρευε την σύναψη συμφωνιών για οπτικοακουστικά δικαιώματα για περισσότερα από τρία συναπτά έτη.

Πλέον, το ιταλικό πρωτάθλημα θα μπορεί να διαπραγματεύεται ευκολότερα για όσο διάστημα θέλει. Η αλλαγή αυτή δίνει μεγάλη διαφημιστική ώθηση και αποτελεί σημαντικό εμπορικό βήμα που βάζει την Serie A στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ήδη άλλα πρωταθλήματα έχουν ανάλογες πρακτικές. Η Premier League έχει πουλήσει δικαιώματα σε διεθνείς αγορές για έξι χρόνια, ενώ το δικαίωμα αυτό έχει και η La Liga από το 2020.

Η Lega Serie A, το κυβερνητικό σώμα της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος, κάνει λόγο για «πολύ σημαντική καινοτομία που συντονίζει την Serie A με άλλες χώρες». Παράλληλα, αναφέρει πως «θα διευκολύνει την μεγιστοποίηση των εσόδων, τα οποία θα βοηθήσουν όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα».

Το πρακτορείο Infront έχει αυτή τη στιγμή τα δικαιώματα της Serie A. Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά την τριετία 2021/22 – 2023/24 έναντι του ποσού των 139 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος, δεν περιλαμβάνει όμως τις αγορές των ΗΠΑ και της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας Αφρικής.

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0