Sports Βusiness

Οικονομική ανάσα για Ίντερ που βρήκε άκρη μέσω Goldman Sachs για το δάνειό της!

Οικονομική ανάσα για Ίντερ που βρήκε άκρη μέσω Goldman Sachs για το δάνειό της!

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ εκτός από την επικράτηση επί της Γιουβέντους έχει και έναν  έξτρα λόγο να χαίρεται από χθες (12/1) αφού όλα  δείχνουν πως βρήκε τρόπο να στρώσει και τα οικονομικά της χάρη στην Goldman Sachs Group Inc

Σχετικά Άρθρα

Η Ίντερ επικράτησε της Γιουβέντους με 2-1 στον αγώνα το ιταλικό Super Cup, ωστόσο πιο σημαντικό γεγονός για το άμεσο μέλλον της είναι η απόφαση για την αναχρηματοδότηση του εκκρεμούς χρέους της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό θα συμβεί επειδή ένα ομόλογο 425 εκατομμυρίων ευρώ (482 εκατομμύρια δολάρια) λήγει στο τέλος του έτους, και η Ίντερ έδωσε εντολή στην επενδυτική τράπεζα να ξεκινήσει ένα νέο ομόλογο περίπου ίδιου μεγέθους και με πενταετή θητεία, σύμφωνα με έναν από τους πιο εξειδικευμένους αναλυτές της αγοράς που επικαλείται το Bloomberg. H Goldman Sachs πραγματοποίησε συναντήσεις επενδυτών πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και η συναλλαγή αναμένεται  να κλείσει τις επόμενες εβδομάδες.

a3d220eb531f8173f957b9a4494e94bf.jpg

Παρά την επιτυχία πέρσι να κατακτήσει το σκουντέτο για πρώτη φορά από το 2010,  η Ίντερ είδε τα οικονομικά της να υποφέρουν καθώς η κυβέρνηση απαγόρευσε την παρουσία κόσμου  στα γήπεδα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Κατέγραψε έτσι την υψηλότερη απώλεια ποτέ από ιταλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, 245,6 εκατομμύρια ευρώ, το 2020/2021, όπως σημειώνεται από το Football Benchmark της KPMG.

Παρά το ότι η συμφωνία είναι κοινό μυστικό, ο εκπρόσωπος τύπου της Ίντερ αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Goldman Sachs επίσης δεν απάντησε σε άμεσο αίτημα για σχολιασμό.

Η είδηση ​​για μια επερχόμενη αναχρηματοδότηση του ομολόγου της Ίντερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε στήλη της ιταλικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore και έκτοτε δεν έχει διαψευστεί!

Σε μια αναζήτηση νέων κεφαλαίων μετά την πανδημία, ο πλειοψηφικός μέτοχος της Ίντερ Μιλάνο Suning Holdings Group Co. είχε συνομιλίες με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών BC Partners. Τελικά απέκτησε μια σανίδα σωτηρίας αξίας 275 εκατομμυρίων ευρώ από την Oaktree Capital τον Μάιο του 2021. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0