Sports Βusiness

Toronto Maple Leafs, Rangers και Canadiens: Οι τρεις πιο ακριβές ομάδες του NHL, με συνολικό franchise που κοστίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Toronto Maple Leafs, Rangers και Canadiens: Οι τρεις πιο ακριβές ομάδες του NHL, με συνολικό franchise που κοστίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ένας εντυπωσιακός αριθμός κάνει την εμφάνισή του, αν εξετάσει κανείς το franchise των ομάδων που εδρεύουν στην Αμερική και αγωνίζονται στο National Hockey League, με τους Toronto να κοστίζουν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια και τις Rangers και Canadiens να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά δεδομένα του θεσμού!

Μπορεί η ομάδα του Toronto να μην έχει καταφέρει να κάνει κάποια αξιομνημόνευτη πορεία στο NHL τα τελευταία χρόνια, όμως οι μη επιτυχημένες πορείες του, δεν έχουν επηρεάσει καθόλου την οικονομική του κατάσταση. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το franchise της ομάδας είναι το πιο… ακριβό στο NHL, «κοστίζοντας» περισσότερο από δύο εκατομμύρια δολάρια.

Δεν βρίσκεται όμως μόνο του στην εν λόγω λίστα, αν αναλογιστεί κανείς πως η πλειονότητα των ομάδων διακρίνεται για τα οικονομικά της δεδομένα.

Συγκεκριμένα, οι New York Rangers και οι Montreal Canadiens ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα, ενώ η Tampa Bay Lightning που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, κατατάσσεται στην 18η θέση με αποτίμηση 805 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά η λίστα των 10 πιο πολύτιμων franchises στο NHL:

1. Toronto Maple Leafs: 2 δισεκατομμύρια δολάρια

2. New York Rangers: 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια

3. Montreal Canadiens: 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια

4. Chicago Blackhawks: 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια

5. Boston Bruins: 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια

6. Los Angeles Kings: 1,265 δισεκατομμύρια δολάρια

7. Philadelphia Flyers: 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια

8. Washington Capitals: 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια

9. Edmonton Oilers: 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια

10. Detroit Red Wings: 1,025 δισεκατομμύρια δολάρια

Όσο αφορά την ομάδα του Seattle Kraken, βρίσκεται στο νούμερο 14 με αξία 860 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες πωλήσεις προϊόντων στην ιστορία του πρωταθλήματος, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματος της νέας ομάδας τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Fanatics.com.

Καταληκτικά λοιπόν, με 10 ομάδες αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και κατά μέσο όρο 934 εκατομμύρια δολάρια σε 32 οργανισμούς, η αγορά NHL βρίσκεται σε εξαιρετικά κατάσταση για τη νέα σεζόν.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0