Sports Βusiness

Οι τρεις «πονοκέφαλοι» της Μπαρτσελόνα στο θέμα των… ανανεώσεων!

Οι τρεις «πονοκέφαλοι» της Μπαρτσελόνα στο θέμα των… ανανεώσεων!
Οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν να διαχειριστούν μόνο τα χρέη ή το αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα έχει την ευλογία να διαθέτει τρία από τα μεγάλα αστέρια της Ευρώπης, όμως τα συμβόλαιά τους γίνονται… μπελάς
Σχετικά Άρθρα

Πριν λίγες μέρες, ο Γκάβι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας σε ηλικία 17 ετών, έπειτα από 85 χρόνια. Το «παράσημο» που κέρδισε με την χώρα του, δεν ήταν τυχαίο, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγάλα project της Μπαρτσελόνα. Για την ακρίβεια, ακόμα ένα.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν αρκετά προβλήματα, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι, όμως στο θέμα των ταλέντων, έχει την ευλογία να κρατάει μία «χρυσή» φουρνιά στα χέρια του. Συγκεκριμένα, η Λα Μασία ενεργοποιήθηκε την κατάλληλη στιγμή αλλά και οι σκάουτερ έκαναν τις σωστές επιλογές για την εισαγωγή ταλέντων.

Όμως, τρία από αυτά τα αστέρια, βλέπουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι ή το 2023. Σε όλες τις περιπτώσεις, η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να χάσει το… μέλλον της χωρίς να γεμίσει τα ταμεία της. Το «ταλέντο» στις ανανεώσεις πρέπει να επιστρέψει και να μην υπάρξουν άλλοι… Μορίμπα.

Γκάβι (καλοκαίρι του 2023)

Έκανε απίστευτο «ξεπέταγμα» μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Οι απουσίες, τον έφεραν στην πρώτη γραμμή τόσο στον ισπανικό σύλλογο όσο και στην Εθνική Ισπανίας, κάνοντας τους πάντες να τον μεταφράζουν ως μίξη Τσάβι και Ινιέστα.

Ήδη οι διαδικασίες για ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2026 με ρήτρα 500 εκατ. ευρώ, έχουν ξεκινήσει, όμως τι θα συμβεί αν ο 17χρονος χαφ πει όχι; Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Μπαρτσελόνα να τον πουλήσει και να λάβει κάποια χρήματα (πολύ λιγότερα από όσο τον αξιώνει), καθώς μετά θα μπορεί να συμφωνήσει ως ελεύθερος με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ανσού Φάτι (καλοκαίρι 2022)

Γύρισε έπειτα από σχεδόν εννιά μήνες τραυματισμού και αυτά που είχε ως ευθύνη, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν. Το αποκορύφωμα είναι πως έλαβε το «10» του Λιονέλ Μέσι και πλέον, θεωρείται ο νέος ηγέτης της Μπαρτσελόνα παρότι είναι μόλις 18 ετών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο συμβόλαιό του.

Η ρήτρα είναι τεράστια (400 εκατ. ευρώ), ωστόσο υπάρχει μία λεπτομέρεια. Το 2022 μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος του νεαρού αλλά υπάρχει οψιόν ανανέωσης για δύο χρόνια. Βέβαια, οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει τα χέρια για μία τέτοια προοπτική, οπότε ο 18χρονος εξτρέμ θα είναι ελεύθερος να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Πέδρι (καλοκαίρι του 2022)

Ήρθε από την Λας Πάλμας το περασμένο καλοκαίρι και αμέσως απέδειξε πως έχει μία θέση στην πρώτη ομάδα. Κόστισε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ και ήδη έχει αποζημιώσει τους «μπλαουγκράνα» με την αξία του και την ποιότητά του. Ωστόσο, το συμβόλαιό του εκπνέει το 2022 και παρότι έχει συν δύο χρόνια, όπως ο Ανσού Φάτι, ούτε αυτός έχει δώσει τα χέρια για ανανέωση.

Όπως είναι λογικό, ουκ ολίγοι σύλλογοι τον έχουν πλησιάσει για να τον αποκτήσουν, όμως ο ίδιος προτιμάει να περιμένει τις κινήσεις της Μπαρτσελόνα για να πάρει την τελική απόφαση. Μία απόφαση, που θα κρίνει αν θα αποχωρήσει ως ελεύθερος ή θα μείνει στον ισπανικό σύλλογο.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0