Sports Βusiness

H εντυπωσιακή μεταγραφική πολιτική της Μαγιόρκα, με το μικρό μπάτζετ και την υψηλή μεταπωλητική αξία!

H εντυπωσιακή μεταγραφική πολιτική της Μαγιόρκα, με το μικρό μπάτζετ και την υψηλή μεταπωλητική αξία!

Μία ιδιαίτερη μεταγραφική πολιτική αποφάσισε να υιοθετήσει η Μαγιόρκα, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών σε εξαιρετικές τιμές, και με υψηλή μεταπωλητική αξία, ούσα παράλληλα στην 11η θέση στην πρώτη σεζόν της επιστροφής της.

Κάθε ομάδα αποφάσισε να ενισχυθεί κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Αντιστοίχως έπραξε και η Μαγιόρκα. Η γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής ισπανική ομάδα, που επέστρεψε στην La Liga, κέρδισε την άνοδό της μέσω της διαδικασίας των play off και επιχειρεί να βρεθεί για δύο διαδοχικές σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, με ένα διαφορετικό μοντέλο.

Έναν καινοτόμο τρόπο μεταγραφικής πολιτικής, ο οποίος βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είτε απέσπασε την υπογραφή τους με μονοετή δανεισμό, είτε τους έπεισε να ολοκληρώσουν με κάθε επισημότητα την μετακίνησή τους, εξασφαλίζοντάς τους υψηλά ποσά, σε περίπτωση μίας ενδεχόμενης μεταγραφής.

Τέσσερις είναι οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που συγκέντρωσαν τα βλέμματα. Ο λόγος για τους Κανγκ Ιν Λι, Τακεφούσα Κούμπο, Μάθιου Χόουπ και Φερ Νίνο, οι οποίοι αποκτήθηκαν έναντι 3,5 εκατομμυρίων λιρών αθροιστικά, και συνολικά η μεταπωλητική τους αξία κυμαίνεται στα 30 εκατομμύρια λίρες!

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό πολλαπλασιασμό της αξίας τους σύμφωνα με το transfermarkt, με την Μαγιόρκα επί της ουσίας να στρέφει στην προσοχή της στα ταλέντα του ισπανικού εδάφους, προσφέροντας σαν δέλεαρ μία μελλοντική μεταγραφή, με αυξημένες απολαβές.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά για να τους πείσει να υπογράψουν αποτέλεσε η εξασφάλιση του χρόνου συμμετοχής. Πράγμα που τηρείται στο έπακρο. Οι 20άχρονοι ποδοσφαιριστές της Μαγιόρκα κατά βάση συνυπάρχουν, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη αναμέτρησή της απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι τρεις εξ’ αυτών πήραν μέρος, και ο Νίνο παρέμεινε στον πάγκο για ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Πρόκειται σαφώς για μία κίνηση ρίσκου, η οποία την δεδομένη χρονική στιγμή αποδίδει. Η Μαγιόρκα, η οποία έχει θέσει ως στόχο της την παραμονή στην La Liga, βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας, είναι 11η, και μετρά από δύο φορές το εκάστοτε αποτέλεσμα!

Καταληκτικά λοιπόν γίνεται αντιληπτό, πως τα 3,5 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από την Μαγιόρκα το καλοκαίρι, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για αυτήν. Η παραμονή της χαρακτηρίζεται ανεκτίμητη, και η προσθήκη των τεσσάρων ταλαντούχων παικτών, αφήνει ικανοποιημένες αμφότερες πλευρές.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0