Sports Βusiness

NFL: Το Athletes First πρωταθλητής στα… συμβόλαια, ύψους 2 δισεκκατομυρίων δολαρίων με πρωταγωνιστή τον Allen!

NFL: Το Athletes First πρωταθλητής στα… συμβόλαια, ύψους 2 δισεκκατομυρίων δολαρίων με πρωταγωνιστή τον Allen!
To πρακτορείο μάνατζερ, Athletes First, με δραστηριότητα στο NFL παρουσιάζεται ως το πιο... ενεργό και ταυτόχρονα κερδοφόρο της Ένωσης! Ο Josh Allen βρίσκεται σην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά ενεργά συμβόλαια.

Το Athletes First είναι το κορυφαίο πρακτορείο του NFL, με περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια για 75 ενεργούς επαγγελματίες του αθλήματος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη των υψηλόμισθων μάνατζερ, μεταξύ γνωστών και διαπιστευμένων εκπροσώπων των παικτών της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Στην πρώτη θέση αυτής της λίστας από το δυναμικό του εν λόγω πρακτορείου είναι ο Todd France, με περίπου 1.19 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια που διαπραγματεύονται μεταξύ 33 ενεργών παικτών NFL. Ο David Mulugheta είναι επίσης στη λίστα με 42 ποδοσφαιριστές και 830 εκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες. Οι δυο τους, λοιπόν, σε συνδυασμό, διαθέτουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ενεργές συμφωνίες που διαπραγματεύτηκαν για το Athletes First.

Τα δεδομένα που αφορούν τα κέρδη συγκεντρώθηκαν από την ψηφιακή πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων Pickswise σε συνεργασία με το παγκόσμιο πρακτορείο μάρκετινγκ ICS-digital. Οι εταιρίες αυτές χρησιμοποίησαν ενεργές πληροφορίες από τα συμβόλαια παικτών του NFL μέσω του Spotrac.com, η οποία συλλέγει στοιχεία σχετικά με ομάδες και τις αντίστοιχες συνεργασίες τους με αθλητές.

Η μελέτη συγκέντρωσε αποκλειστικά συμφωνίες υψηλόβαθμων ατζέντηδων και σημειώνει ότι οι μάνατζερ του NFL λαμβάνουν προμήθεια έως και 3% για τις επιτυχημένες μεταγραφές στη διοργάνωση. Χρησιμοποιώντας αυτό το ποσοστό, εκτίμησε ότι ο France έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια από ενεργά συμβόλαια.

Η Athletes First έχει διαπραγματευτεί πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αθλητικά συμβόλαια, κερδίζοντας περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, η μελέτη όπου καταγράφονταν τα κέρδη δεν περιελάμβανε συμβόλαια παικτών που αποσύρθηκαν ή έχουν κοπεί, ούτε συμφωνίες που έχουν λήξει και δεν έχουν πλέον ισχύ.

Μία από τις πιο σημαντικές ενεργές συμφωνίες του Athletes First είναι ο πασαδόρος των Buffalo Bills, Josh Allen, ο οποίος υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο έναντι 258 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο. Η μέση ετήσια αξία του Άλεν στο συμβόλαιο αγγίζει τα 43 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που έρχεται πίσω από την αντίστοιχη αξία του παίκτη των Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes. Ο αστέρας των Chiefs υπέγραψε μια συμφωνία 10 ετών, 450 εκατομμυρίων δολαρίων με μέση αξία 45 εκατομμύρια δολάρια για κάθε σεζόν.

Εξαιτίας της σκληρότητας που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αρκετές ομάδες δεν προσφέρουν εγγυήσεις στα συμβόλαια παικτών- τουλάχιστον εν μέρει- λόγω του υψηλού ποσοστού τραυματισμών. Οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών πιέζουν την κατάσταση σε αυτό το κομμάτι, αναζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα εγγυημένα χρήματα, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής μπόνους.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη μόνο εκείνον τον παράγοντα, ο Allen καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας, με 150 εκατομμύρια.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0