Sports Βusiness

Οι λίστες «χρυσάφι» με τους ακριβότερους παίκτες στα TOP 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Οι λίστες «χρυσάφι» με τους ακριβότερους παίκτες στα TOP 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Παραθέτουμε ποσά που… ζαλίζουν για τους 25 παίκτες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στα TOP 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Σχετικά Άρθρα

Τα χρηματικά ποσά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν φτάσει σε απίστευτα νούμερα, με τους ποδοσφαιριστές-σουπερστάρ να αξίζουν όσο… ολόκληρες ομάδες. Σας παραθέτουμε τις λίστες της KPMG με τους 25 ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στα TOP 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Premier League

 

Η ακριβότερη από τις πέντε λίστες της KPMG είναι της Premier League, με τους πέντε παίκτες-χρυσάφι να φτάνουν στα 592 εκ. ευρώ χρηματιστηριακής αξίας. Ξεχωρίζει στην κορυφή της λίστας, ο διακαής πόθος του Πεπ Γκουαρδιόλα, Χάρι Κέιν, με 122 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια μονοπωλεί το ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρεις παρουσίες: Τζέιντον Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντες, και Μάρκους Ράσφορντ. Τη λίστα συμπληρώνει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Premier League για τη σεζόν 2019/20, Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ligue 1
239259617_2476846902459982_7435724918830131991_n_3.jpg
Ligue 1 ή αλλιώς… Παρί Σεν Ζερμέν. Και οι πέντε ποδοσφαιριστές της λίστας ανήκουν στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Κελαϊφί να έχει δημιουργήσει τη δική του έκδοση των «γκαλάκτικος». Ο Εμπαπέ (175 εκ. ευρώ) αποτελεί τον παίκτη με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αξία όχι μόνο για τη Ligue 1, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Ακολουθούν οι «παλιόφιλοι» από την Μπαρτσελόνα, Μέσι και Νεϊμάρ, οι οποίοι θα συνθέσουν μια επιθετική τριπλέτα «φωτιά» μαζί με τον Εμπαπέ. Τη λίστα συμπληρώνουν τα νέα αποκτήματα της Παρί, Ασράφ Χακίμι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Bundesliga

Από τέσσερις ποδοσφαιριστές της Μπάγερν και έναν της Ντόρτμουντ απαρτίζεται η αντίστοιχη λίστα της Bundesliga. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 134 εκ. ευρώ και στη συνέχεια ακολουθούν οι «Βαυαροί», Γιόσουα Κίμιχ, Σερζ Γκνάμπρι, Αλφόνσο Ντέιβις και Κίνγκσλεϊ Κομάν.

LaLiga

Πριν μερικά χρόνια, με τους Μέσι και Ρονάλντο να παίζουν στη LaLiga, το ισπανικό πρωτάθλημα θα κονταροχτυπιόταν μαζί με την Premier League για τη συνολική αξία των TOP 5 ποδοσφαιριστών μεγαλύτερης αξίας. Τώρα η LaLiga βρίσκεται στην 4η θέση, με τους πέντε ακριβότερους ποδοσφαιριστές της να αξίζουν συνολικά 437 εκ. ευρώ. Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 113 εκ. ευρώ, ενώ τη λίστα κλείνει ένας ακόμα «μπλαουγκράνα», ο «βιονικός» Πέδρι των 72 συμμετοχών στην περσινή σεζόν. Ενδιάμεσα, συναντάμε τον Ζοάο Φέλιξ και τον Γιάν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τιμπό Κουρτουά. Αξιοσημείωτο για τη LaLiga ότι συμπεριλαμβάνονται δύο τερματοφύλακες στη σχετική λίστα.

Serie A

Τρεις ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους και δύο της Ίντερ απαρτίζουν τη λίστα για τη Serie A. Ο Ματάις Ντε Λιχτ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 88 εκ. ευρώ, αποτελώντας τον μοναδικό κεντρικό αμυντικό στους 25 αναφερόμενους ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες του Φεντερίκο Κιέζα και Άλβαρο Μοράτα βρίσκονται στην τρίτη και τη πέμπτη θέση αντίστοιχα. Από την πρωταθλήτρια Ίντερ έχουμε στη δεύτερη θέση τον Λαουτάρο Μαρτίνες και στην τέταρτη τον Νικολό Μπαρέλα.

Ο υπολογισμός της χρηματιστηριακής αξίας των παικτών υπολογίζεται από αλγόριθμο της KPMG Football Benchmark, χρησιμοποιώντας μεταβλητές με αντίστοιχα βάρη. Οι σημαντικότερες μεταβλητές είναι για τον υπολογισμό είναι:

  • Η θέση του ποδοσφαιριστή
  • Ηλικία και εθνικότητα
  • Συμβόλαιο
  • Απόδοση ποδοσφαιριστή
  • Πειθαρχικός έλεγχος ποδοσφαιριστή (φάουλ, κίτρινες και κόκκινες κάρτες)
  • Απόδοση ποδοσφαιριστή σε διεθνείς διοργανώσεις με τη χώρα του
  • Εμπορικές προοπτικές ποδοσφαιριστή
  • Απόδοση της ομάδας που ανήκει ο ποδοσφαιριστής
  • Εξάρτηση της ομάδας από τον ποδοσφαιριστή
  • Τάιμινγκ μεταγραφών του ποδοσφαιριστή

Τα δεδομένα συλλέγονται από τις Hudl/Wyscout.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0