Sports Βusiness

Κατακόρυφη αύξηση συνδρομητών και εσόδων για το ESPN

Κατακόρυφη αύξηση συνδρομητών και εσόδων για το ESPN

Η πλατφόρμα της ESPN+, Walt Disney+ τους τελευταίους μήνες, σημείωσε σημαντική αύξηση των συνδρομητών της και συνεπώς των εσόδων της. Έφτασε τους 116 εκατομμύρια συνδρομητές σημειώνοντας αύξηση 75%. 

Το ESPN, διατηρεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγωγής, που συνεργάζεται με την Walt Disney και την Hulu. Οι συνδρομητές που έχουν συγκεντρώσει οι τρείς αυτοί πάροχοι, ανέρχεται στα 174 εκατομμύρια συνδρομητές. Βασικός ανταγωνιστής τους είναι, το ευρέως γνωστό, Netflix που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, έχοντας 209 εκατ. συνδρομητές.

Τα έσοδα της εταιρίας, αυξήθηκαν κατά 57% ετησίως, ξεπερνώντας τα 4,3 δις δολάρια. Παρόλα αυτά το τμήμα συνεχίσει να πλήττεται με απώλεια 293 εκατ. δολαρίων, ποσό που έχει μειωθεί δραματικά με τις περσινές απώλειες, οι οποίες ξεπερνούσαν τα 624 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 2,4 δις δολάρια, αύξηση πάνω από 100% σε σχέση με το αντίστοιχο χρόνο του 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μπόμπ Τσάπεκ, είπε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία της εταιρείας καθώς εξελίσσουμε τις επιχειρήσεις μας εν μέσω των συνεχόμενων προκλήσεων της πανδημίας. Θα συνεχίσουμε να εξάγουμε συναρπαστικό νέο υλικό σε όλο τον κόσμο. Η επιχείρησή μας απευθείας στους καταναλωτές αποδίδει πολύ καλά, με συνολικά σχεδόν 174 εκατομμύρια συνδρομές σε ESPN+, Disney+ και Hulu».

Δημήτρης Φεραδούρος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0