Sports Βusiness

Η πόλη του Μιλγουόκι «χορεύει» συρτάκι στον ρυθμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η πόλη του Μιλγουόκι «χορεύει» συρτάκι στον ρυθμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η παρουσία των Milwaukee Bucks στους τελικούς του ΝΒΑ χάρη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της πόλης

Σχετικά Άρθρα

Δεν θεωρείται καν ως μία από τις πιο γνωστές πόλεις των ΗΠΑ. Δεν είναι καν τουριστικός προορισμός ή πόλη που θα προσελκύσει τα media και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Σε καμία περίπτωση δε, δεν μπορεί να συναγωνιστεί «μεγαθήρια» όπως το Λος Άντζελες, το Μαιάμι και η Νέα Υόρκη ειδικά στην αγορά του ΝΒΑ; Όμως χάρη σε έναν Έλληνα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το Μιλγουόκι μπήκε στον "χάρτη" των ΗΠΑ και του κόσμου και απολαμβάνει τους καρπούς από την επιρροή του Greek Freak σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Giannis είναι ο ορισμός του... game changer όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και συνολικά για την οικονομία της πόλης του Μιλγουόκι και της περιοχής του Ουϊσκόνσιν. Μία απλή σύγκριση με την προ-Freak εποχή αρκεί για να δείξει πως μία πόλη «φάντασμα» πριν το 2013 στην οποία οι περισσότεροι παίκτες του ΝΒΑ δεν ήθελαν να πατάνε καν το πόδι τους έγινε σημείο αναφοράς.


DwZN3JSX0AER3AL.jpg

Την περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το Μιλγουόκι και οι προεκτάσεις του απολαμβάνουν τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία του κόσμου, γεμίζοντας τα περίχωρα του Fiserv Forum. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και κάθε άλλη επιχείρηση που επιστρέφει πολύ γρήγορα στην κανονικότητα.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο Giannis βρισκόταν το 2019 στη δεύτερη θέση των ονομάτων με τις περισσότερες πωλήσεις φανέλας, ενώ είχε να ανταγωνιστεί ως μη Αμερικανός μάλιστα, μεγαθήρια όπως οι Steph Curry, Kevin Durant, James Harden κ.α. Ούτε πως η εκτιμώμενη αξία των Bucks σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes εκτοξεύτηκε μέσα σε μία 7ετία, με τα 312 εκατομμύρια δολάρια (2013) να μετατρέπονται σε 1,6 δισεκατομμύρια (2020).

Ένας μόνο αγώνας τελικής φάσης μπορεί να αποφέρει έως και 3 εκατομμύρια δολάρια κέρδη στις επιχειρήσεις της πόλης. Σημειώστε ότι φέτος σχεδόν σε όλους τους εντός ή εκτός έδρας αγώνες της ομάδας στα πλέι-οφ εκτός γηπέδου βρίσκονταν κατά μέσο όρο 25 χιλιάδες φιλάθλοι το οποίο σημαίνει αυξημένη κατανάλωση σε φαγητά και ποτά!

Οι χιλιάδες «ακόλουθοι» του Αντετοκούνμπο όπου αγωνίζεται μαρτυρούν την συνεισφορά του σε όλα τα επίπεδα. Δεν αρκεί το γεγονός ότι στα χρόνια της παρουσίας του στους Bucks η ομάδα έχει ρεκόρ συμμετοχών στα playoffs, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους τελικούς, διεκδικεί τη δεύτερη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στους Suns και συνεχίζει να απολαμβάνει τηFreak Mania” που είναι κερδοφόρα σε κάθε τομέα της «χρυσής εποχής των ελαφιών».

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0